atp umag / Plenković s ministrima pratio teniski meč: 'U HDZ-u je pobjedničko stanje, a Kovač igra u Saboru'

Image
Foto: Igor Kralj/Goran Stanzl/Pixsell

Premijer je u Umagu pratio polufinalni meč između Talijana Carusa i Srbina Lajovića

20.7.2019.
21:47
Igor Kralj/Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Umagu gdje je pratio polufinalni teniski susret na Croatia Openu da je sport važan dio promocije i brendiranja Hrvatske.

"Sport je jedan od naših glavnih perli i zato Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica tijesno surađuju s brojnim sportskim savezima. Moramo raditi na tome da svaki od velikih sportskih događaja ili uspjeha bude dio naše promocije i našeg brendinga. I na tome radimo", istaknuo je Plenković na ATP turniru u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: ''U HDZ-u je pobjednički, a Kovač igra u Saboru''

Na pitanje novinara kakvo je stanje u HDZ-ovoj momčadi nakon posljednjih događaja te je li Miro Kovač ispao iz tima, premijer je kratko odgovorio kako je "stanje pobjedničko" te da "Kovač igra u Saboru".

Nije htio komentirati današnju izjavu SDP-ova saborskog zastupnika Gordana Marasa koji ga je nazvao političkom kukavicom te uzvratio da "čovjek očito ima nekih problema". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen za komentar o izjavi predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše koji je upozorio na izvještaj Eurosata o tome da je Hrvatska posljednja u Europskoj uniji po izdvajanju za sport, Plenković je rekao da je ova Vlada donijela nacionalnu Strategiju sporta i da nikad više novca nije bilo izdvojeno za sport.

"Mislim da više nego prije izdvajamo za sport, a moji ministri i ja zaista činimo sve što možemo da sport bude na dostojanstvenoj razini koju zaslužuje - i prisutnošću i dolascima te dijalogom i razgovorom", istaknuo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja "pravu atrakciju" i za umaški ugled u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Plenković: ''Umaški ATP turnir je sportski, društveni, gastronomski i turistički događaj''

"Umaški turnir je naš jedini ATP turnir koji u kontinuitetu privlači naše najbolje igrače, ali i brojne strane tenisače. Istina je da se igra na zemlji, nakon trave u Wimledonu te shvaćam da je to uvijek malo osjetljivo za igrače, ali mislim da je to sjajna prigoda jer se radi o društvenom, kulturnom, gastronomskom, turističkom i sportskom događaju", istaknuo je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da Hrvatska ima i WTA turnir u Bolu tedodao da kroz ta dva turnira Hrvatska može plasirati i pozicionirati svoje igračice i igrače i da to pridonosi promociji hrvatskog sporta.

Polufinalni meč na ATP turniru u Umagu između Talijana Carusa i Srbina Lajovića premijer Plenković pratio je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te ministrom turizma Garijem Cappellijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo