PLENKOVIĆ S BANKARIMA, ALVAREZ SA SINDIKATIMA: / Prioriteti su stabilizacija poslovanja i isplata plaća radnicima

Image
Foto: izvor: Vlada RH
6.4.2017.
19:22
izvor: Vlada RH
VOYO logo

Premijer se u Banskim dvorima s predstavnicima Sberbanka, VTB Bank (Austria), Erste&Steiermarkische, Raiffeisenbank te Privredne i Zagrebačke banke na njihov zahtjev.

Image
PREOKRET! IPAK NIŠTA OD STANDSTILLA? /

Banke i dobavljači traže aktivaciju 'lex Agrokora', sada je sve na Todoriću

Image
PREOKRET! IPAK NIŠTA OD STANDSTILLA? /

Banke i dobavljači traže aktivaciju 'lex Agrokora', sada je sve na Todoriću

Bankari pozdravili donošenje 'Lex Agrokor'

On je predstavnike banaka detaljnije je upoznao sa Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je danas usvojen u Hrvatskom saboru te nastojanjima koje poduzima Vlada Republike Hrvatske vezano uz financijske poteškoće u Agrokoru kako bi zaštitila gospodarsku i financijsku stabilnost Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Koordinacijskog odbora banaka pozdravili su donošenje zakona te izrazili spremnost da osiguraju likvidnost kompanije i sigurnost dobavljačima ukoliko dođe do primjene Zakona - ističe se u priopćenju iz Banskih dvora.

Preduvjet za isplatu plaća je deblokada računa

Predstavnici Sindikata trgovine Hrvatske i sindikalni povjerenici Sindikata trgovine Hrvatske iz Konzuma d.d. i HURS-a održali su sastanak s glavnim direktorom za restrukturiranje koncerna Agrokor Antonijem Alvarezom III i njegovim suradnicima, te predsjednikom Uprave Teom Vujčićem i izvršnom direktoricom Gordanom Odrljin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na održanom je sastanku glavni direktor za restrukturiranje koncerna Agrokor zahvalio radnicima i njihovim predstavnicima na marljivom radu u Društvu, unatoč nastaloj teškoj situaciji. Istakao je kako je zajedno sa svojim suradnicima fokusiran na rješavanje situacije u Društvu, a da mu je glavni cilj, u ovom trenutku, isplata plaće radnicima u ugovorenom roku. Preduvjet tome je deblokada računa na kojoj intenzivno rade.

Predsjednik Uprave Konzuma naglasio je kako poduzimaju niz aktivnosti koje su usmjerene na stabilizaciju poslovanja Društva, posebice u ovo preduskršnje vrijeme. Žele osigurati normalno snabdijevanje trgovina robom, što jamči ostvarivanje rezultata i potrebnih prometa, kako bi se isplatila plaća radnicima Konzuma na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici podržavaju napore za očuvanje radnih mjesta

Predstavnici radnika, sindikalisti, iskazali su očekivanja za normalizacijom stanja i stabilizacijom poslovanja u Konzumu, jer je to jedini način očuvanja njihovih radnih mjesta i osiguranje egzistencije. Svjesni ozbiljne situacije, radnici podržavaju sve napore kako bi se očuvala radna mjesta i zaposlenost u Društvu. To je jedini način zaštite prava iz Kolektivnog ugovora za radnike Konzuma.

Bez obzira na način rješavanja ove vrlo teške situacije za Društvo, bilo kroz dogovor dobavljača, banaka i tvrtke, ili sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, radnici očekuju rješenje nastale situacije kroz stabilizaciju i nastavak poslovanja Društva", stoji u priopćenju koje je potpisala Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo