osvježenje na sceni / Plenković predstavio i neka nepoznata lica: otkrivamo čime su se dosad bavili novi ministri

Među novim ministrima četiri su potpuno nova, javnosti nepoznata lica. Na čelo ministarstva dolaze, kako kažu, s terena, a novom ministru obrazovanja već prvog dana izvučena je i deset godina stara afera

19.10.2016.
18:59
VOYO logo

Iz ureda ravnateljice doma za starije i nemoćne - Nada Murganić seli u u ministarsku fotelju.

"Ja uvijek u svom radu, a dosta i radim, osjetim da kod svih nas postoji premalo strpljenja i vjere da će se možda uz zajedništvo na duge staze nešto i postići. Demografsko pitanje je upravo takvo", poručuje kandidatkinja za ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih 26 godina kao socijalna radnica skrbi o 200-tinjak umirovljenika u Karlovcu, pa i o svom nekadašnjem nastavniku.

"Ona je bila jako dobra učenica i jako mirna i jako povučena za razliku od danas kada je ona dosta razgovorljiva", kaže korisnik Doma za starije i nemoćne Sv. Antun u Karlovcu Zlatko Bučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavio se i novi ministar znanosti i obrazovanja.

"Dolazim iz znanstvene zajednice, veći dio radnog vijeka sam proveo u znanstvenom i nastavnom pogonu na visokim učilištima", kaže Pavo Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali i u ministarstvu Dragana Primorca koji ga je navodno razriješio zbog afere s dnevnicama i putnim troškovima.

"Kritike su uvijek dobro došle, samo neka se drže činjenica i dosojanstva ljudi", poručuje Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomiranog pravnika i profesora filozofije, studenti i kolege u Splitu - podržavaju.

"Ima veliko iskustvo, jako je dobar pregovarač, jako je dobar diplomat pa vjerujem da će učinit sve što je u njegovoj moći da obrazovanje i znanost postanu ključno pitanje u RH", otkriva prodekanica za znanost na Filozofskom fakultetu u Splitu Marita BrčićKuljiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najmlađima je i direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

"Dolazim iz Vinkovaca, iz Slavonije. Već 14,5 godina radim na pripremi i provedbi evaluacije EU projekata. Dakle, dolazim iz sustava, s terena i jednostavno smatram da imam jedno veliko iskustvo", kaže kandidatkinja za ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege s posla uvjereni su da će se njihova šefica i diplomirana ekonomistica - dobro snaći.

"Jedna vrlo otvorena, a prije svega vrlo stručna osoba kod koje, ako to mogu reći, bijelo je bijelo, a crno crno", tvrdi zamjenik direktorice u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo ime i na čelu hrvatskog turizma.

"Rezultati su dobri, ali to nas ne smije ni na kakav način skrivati od problema koji postoje, a to je turističko zemljište, napušteni objekti, koji su milijarde pred nama koje bi se mogle investirati u turizam", kaže kandidat za ministra turizma Gari Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao je na Pomorskom fakultetu, a već 11 godina gradonačelnik je Malog Lošinja. Govori tečno tri strana jezika. 

U Vladi relativno poznatih političara, četiri nova lica danas su se dobro snašla. Čekaju se njihovi prvi potezi u najodgovornijim ulogama karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo