PLENKOVIĆ POSEBNO ZADOVOLJAN S DVA REZULTATA: / 'Zaključili smo lokalne izbore, a od sutra otvaramo nacionalne teme'

Image

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon prebrojanih glasova u drugom krugu lokalnih izbora obratio se javnosti te izrazio zadovoljstvo rezultataima izbora.

4.6.2017.
23:08
VOYO logo

U svojem govoru u kojem se referirao na rezultate drugog kruga na lokalnim izborima, izrazio je zadovoljstvo ishodom drugog kruga te uputio čestitke stranci i partnerima na sjajnim rezultatima u drugom krugu lokalnih izbora. Čestitao je i drugim strankama te njihovim biračima na njihovim uspjesima i angažmanu.

'Zajedno s partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji, HDZ je osvojio 12 županija. Posebne čestitke upućujem gospodinu Anušiću koji je osvojio Osječko-baranjsku županiju. HDZ je dobio povjerenje da vodi svih pet slavonskih i svih pet dalmatinskih županija i to je sjajan rezultat. HDZ je osvojio 62 grada od njih 127, što je skoro 50 posto. Od 420 općina, HDZ je dobio povjerenje u 204 općine', rekao je Plenković te dodao kako HDZ s partnerima ima ukupno 279 jedinica lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moje iskrene čestitke Andru i svm njegovim kolegama', poručio je Plenković.

Rezultati lokalnih izbora, kazao je, naslućuju na situaciju na nacionalnoj razini. 'HDZ je pripravan na sve scenarije', istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je kako su ovim danom zaključeni lokalni izbori. 'Od sutra ponovno otvaramo nacionalne teme', rekao je.

Misli da su rezultati dobri

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju navečer, dolazeći u stranačku središnjicu, kako je glavni cilj u drugom krugu izbora bio iskorak u jednom od četiriju velikih gradova, a ostvarili su ga u Splitu Andro Krstulović Opara i splitski HDZ.

Plenković je rekao novinarima da prati rezultate i misli da su dobri, a još će malo sve rezimirati nakon što se čuo s nekoliko kolega. Glavni cilj u Splitu su ostvarili Krstulović Opara, splitski HDZ i splitsko-dalmatinski HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam im, kao i na sjajnom uspjehu Ivanu Anušiću u Osječko-baranskoj županiji. To su za mene bile amblematične bitke ovih lokalnih izbora, i ta oba cilja smo ostvarili", rekao je Plenković.

"Izvrsno, čestitam svima", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, čestitao je i Nikoli Dobroslaviću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Blaženku Bobanu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Goranu Pauku u Šibensko-kninskoj, Ivi Žiniću u Sisačko-moslavačakoj te Boži Galiću u Vukovarsko-srijemskoj kao i kolegi Darku Korenu u Koprivničko križevačkoj.

Najavio je kako će idući susret sa županima biti u srpnju u Požegi te izrazio zadovoljstvo partnerskim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je uputio poruku svim parlamentarnim strankama pozvavši ih na suočavanje s gospodarskim, financijskim i socijalnim izazovima.

Pozvao je na razgovore o političkoj stabilnosti, gospodarskom rastu i razvoju te sigurnosti zemlje, ali i demografskoj revitalizaciji i ulaganju u obrazovanje i odgoj te povezivanju obrazvonoga sustava s realnim potrebama tržišta rada uz društvenu solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da od sutra ponovno otvara nacionalne teme s punom odgovornosti prema biračima i ljudima što će, smatra, donijeti najbolja rješenja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo