PLENKOVIĆ SE OGLASIO O PRIJEDLOGU PREDSJEDNIKA MILANOVIĆA: / 'Nije to trakavica, ima još puno stvari koje trebamo dogovoriti'

Image
Foto: Pixsell

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a,

16.11.2020.
19:20
Pixsell
VOYO logo

U ponedjeljak je u središnjici HDZ-a održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke i to putem videoveze zbog epidemioloških razloga. Nakon sjednice su se među novinare spustili premijer Andrej Plenković, ali i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Naime, jedna od tema su bili i lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a raspravljalo se još i o koronakrizi, dogovoru sa sindikatima i cjepivu protiv koronavirusa.

"Moramo biti i više nego zadovoljni izborima. Rezultati nam daju za pravo da kažemo da se bez HDZ-a BiH ne može odlučivati ni o kakvom procesu u zemlji", rekao je Čović dodavši da je time u BiH napravljen iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NETKO JE OVDJE IGRAO POKVARENO': /

Lokalni izbori u BiH nanijeli udarac Izetbegoviću i Dodiku, Čović gotovo nedirnut

Image
'NETKO JE OVDJE IGRAO POKVARENO': /

Lokalni izbori u BiH nanijeli udarac Izetbegoviću i Dodiku, Čović gotovo nedirnut

'Svatko bira svoj način'

Plenković je prokomentirao i odlazak Zorana Milanovića u Vukovar. On će ove godine na Dan sjećanja položiti vijenac na Ovčari, ali neće biti u Koloni sjećanja. "Svatko bira svoj način, primili smo tu informaciju na znanje. Mi u Vukovar idemo već sutra", rekao je Plenković, ne komentiravši Milanovićev potez. "Mi smo odredili epidemiološki okvir za Vukovar, nisam čuo o 10.000 ljudi. Mislim da će sve biti u redu ako se ljudi budu pridržavali mjera", uvjeren je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor oko VNS-a

No, zato je komentirao Milanovićeve prijedloge za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Njegov predstojnik Ureda, Orsat Miljenić je potvrdio premijerovu predstojniku Ureda, Zvonimiru Frki Petešiću da je Milanović spreman prihvatiti termin 20. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče komunikacije oko VNS, mi ćemo sutra odgovoriti na nekoliko detalja. Sastanak će biti, samo moramo dogovoriti datum i teme", rekao je Plenković, a potom komentirao Milanovićeve opaske. "Ne postoji uklopljavanje, postoji dogovor o terminu, sadržaj. Ako je tema, primjerice koronavirus, ne vidim razlog da na sjednici ne bude Beroš. Nema dopuštenja, tu ćemo se dogovarati oko toga. Što se tiče prava Hrvata u BiH, mislim da tu možemo naći kompromis, a o ostalim temama ćete čuti", poručio je.

Dodao je kako se ne radi o trakavici već dogovaranju. "Ima još stvari oko kojih se moramo dogovoriti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo