PLENKOVIĆ O MOGUĆIM IZBORIMA: / 'Da sam sebičan rekao bih DA, jer bismo dobili više. Ali...'

Image
25.5.2017.
16:48
VOYO logo

Šef Uprave Đuro Popijač je naveo kako je Vlada napravila prvi korak u rješavanju problema likvidnosti te da sada postoji mogućnost da se kroz nekoliko mjeseci dođe do dokapitalizacije koja garantira uspješnu borbu Petrokemije te da do kraja ljeta, početka jeseni očekuje da će taj proces biti završen.

Budući da su Petrokemija te aktualna situacije u Agrokoru povezani, novinari su pitali kako bi potencijalan nastavak krize u Agrokoru mogao utjecati na razvoj situacije oko Petrokemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković rekao je kako dobro poslovanje Petrokemije osigurava i opstojnost niza drugih kompanija. Na upit kako idu pregovori oko kreditiranja rekao je kako se vode razgovori te da oni traju i sbankama.

'Smirile su se tenzije'

'Mislim da su se smirile određene tenzije s početka tjedna, proces je strukturiran i ide se za tim da banke daju svježu likvidnost i povoljnije kamate nego što je to bilo prije 10 . travnja i da se nađe dogovor s dobavljačima', rekao je Plenković te dodao da je ovo 'tranformacijski trenutak'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medije je ipak najviše zanimala priča oko preslagivanja, odnosno slaganja nove parlamentarne većine te je li točno da su HSS-u ponuđena ministarska mjesta.

Plenković je odgovorio kako je prije nekoliko dana rekao da smo još u fazi lokalnih izbora te da se vode razgovori. Nije htio odgovarati na dodatna pitanja o pregovorima s HSS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni na pitanje hoće li izbori zaista bili u srpnju ili ipak nešto kasnije, Plenković nije htio odgovoriti.

'Polako, razgovaramo, vidjeli ste preporuke Europske komisije', rekao je i opet nabrojao 'uspjehe Vlade'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na izborima bismo dobili koji mandat više'

'Hrvatski ljudi žele stabilnost i da se stranke bave onime za što su dobile povjerenje i mandat i to je i moja zadaća i ukoliko postoje stranke u ovom sazivu Sabora koje žele nastaviti te trendove, one su dobrodošle, a rejting HDZ-a kako ste vidjeli i rezultat izbora - s nekakvog sebičnog kuta bi bilo možda najjednostavnije reći da idemo na izbore pa ćemo dobiti koji mandat više, ali kao predsjednik Vlade gledam malo šire i vodit će se razgovori u najširem interesu svih', rekao je Plenković, prenosi N1.

Na pitanje oko navodne kupovine glasova Srba u Obrovcu na lokalnim izborima od strane SDSS-a, ima li kakvih novih informacija i zna li je li bilo još takvih slučajeva, kratko je kazao da nema nikakvih drugih informacija osim onih koje su javno dostupne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neka DIP i druge institucije obave što treba', zaključio je Plenković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo