'dugo je pripremano' / Plenković o obuci Ukrajinaca i 'prizivu savjesti' nedjeljom. 'Nepotrebna debata'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer je bio na svečanom otvorenju dionice autoceste A5 Beli Manastir - Osijek, koja je dio međunarodnog prometnog koridora Vc, te pritom komentirao temu rada nedjeljom

2.12.2022.
12:22
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Osijeka. Prije toga je bio na svečanom otvorenju dionice autoceste A5 Beli Manastir - Osijek, koja je dio međunarodnog prometnog koridora Vc. Nakon toga sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća pa je stao pred medije.

Konzultacije o obuci vojnika

Komentirao je temu obuke ukrajinskih vojnika rekavši kako su u Vladi pratili saborsku raspravu pa naglasio kako su argumetni koje je Vlada iznijela jasni, čisti samorazumljivi i utemeljeni na logici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Sad ćemo obavljati konzultacije. Smatram da oporbne stranke imaju prigodu da se priključe inicijativi koja je konstanta hrvatske vanjske politike. Ne znam zašto bi priključivanje inicijativi za bilo koga od njih trebao po bilo kojoj osnovi biti problem”, rekao je premijer.

Ne zna još hoće li ponovo ići dopis predsjedniku. Za njega je to nepotrebna debata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “U svim situacijama dosad je to pisao ministar obrane. Čak smo našli i neke situacije gdje je to nekada predsjedniku pisao i zamjenik ministra i to u vrijeme Milanovićeve vlade. To je totalno promašena tema. To neka zaborave. Procedura je ispoštovana”, kazao je Plenković.

“Što se tiče sadržaja što bi se moglo raditi, otvoren sam ako ima neka korisna inicijativa. Cijela vrsta angažmana tehnička nije smišljena od strane civilnog dijela MORH-a, već je ponuđena od strane Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske”, pojasnio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'dan za obitelj' /

Ministar Piletić o izmjenama zakona: Odustalo se od 'priziva savjesti' na rad nedjeljom

Image
'dan za obitelj' /

Ministar Piletić o izmjenama zakona: Odustalo se od 'priziva savjesti' na rad nedjeljom

Nedjelja važna u tradiciji

Na novinarski upit o ograničenju rada nedjeljom, kazao je kako vjeruje da će proći jer je dugo pripremano. Naglasio je kako je nedjelja važan dan u našoj kulturi I tradiciji, te da se zato išlo na ograničenje od 16 nedjelja.

“Vjerujem da ćemo prvo dobiti podršku u Saboru za to. Mislim da je taj paket adekvatno predložen”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i medijske natpise o odustajanju od priziva savjesti. Podsjetimo, ovih dana se pisalo o mogućem uvođenju instituta priziva savjesti u novi Zakon o radu, odnosno mogućnosti da radnik odbije raditi nedjeljom zbog svojih uvjerenja. 

“Riječ priziv savjesti se nije koristila do ovog tjedna. Niti smo je mi ikad spomenuli, niti je to itko govorio”, rekao je “Cijeli koncept koji hrvatska Vlada želi je da to bude jedan koncept partnerstva. Vi ste vidjeli da je Zakon o sportu dobio ogromnu potporu u Hrvatskom saboru. Sad imamo pravni temelj. Takav projekt treba uključiti i lokalnu sredinu o kojoj se radi, treba uključiti klub o kojem se radi.”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo