Neobično nakon mise / Plenković 'ne zna' za izjavu Paladine o obnovi da on 'ne mora biti ministar'. A Jandroković zna!

Image
Foto: RTL

Samo koju minutu prije premijera predsjednik Sabora na istom mjestu istim novinarima na isto pitanje rekao: 'Bit će vremena za raspravu nakon Božića'

25.12.2022.
13:55
RTL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon božićne mise koju je vodio nadbiskup zagrebački Josip Bozanić, pred novinarima se našao suočen s pitanjem je li za sporu obnovu potresom pogođenih područja kriv ministar graditeljstva Ivan Paladina?

"Što se tiče obnove, to smo već rekli nekoliko puta, dobro idu ove javne ustanove, dobro idu više stambene zgrade, dobro ide nekonstrukcijska obnova. Ono što moramo ubrzati je izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na Banovini i vidjet ćete, kad se dovrše ove više stambene zgrade… ogroman broj ljudi koji je danas privremeno smješten u kontejnerskim naseljima, dobit će svoje stanove i pravi smještaj", odgovorio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nema predaha od politike /

Jandroković nakon mise o Paladinovoj izjavi da ne mora biti ministar: 'Obnova mora ubrzati'

Image
Nema predaha od politike /

Jandroković nakon mise o Paladinovoj izjavi da ne mora biti ministar: 'Obnova mora ubrzati'

S obzirom na to da je Paladina jučer za N1 povodom kritike upravo premijera Plenkovića zbog "nestvarno spore obnove", rekao da on "i ne mora biti ministar ako se to odnosi na njega", novinare je zanimalo što Plenković ima reći o tome.

"Ne znam. Božić je danas. Bavimo se Božićem. Ne znam uopće na što mislite", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora, međutim, točno zna o čemu su se novinari raspitivali. Samo koju minutu prije Plenkovića, Gordan Jandroković je na istom mjestu pred istim novinarima na isto pitanje rekao: "Nakon blagdana sigurno da će biti vremena za rasprave o svemu."

Nasuprot tome, ono što je nadbiskup Bozanić rekao na misi, premijer Plenković je rado komentirao: "Kardinal je imao jednu vrlo lijepu i promišljenu propovijed i poslao je poruku da pomognemo onima koji su žrtva agresije, a to je Ukrajina. Bilo bi dobro da su to neki zastupnici i sami dokučili u Hrvatskom saboru, pa bi bilo dobro svima, pa i njima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bozanić je već u sinoćnjoj božićnoj čestitki, doduše pri samom kraju osmominutne videosnimke objavljene na stranicama Nadbiskupije zagrebačke kazao:

"Neka nam ni ovog Božića ne ponestane konkretne solidarnosti s ljudima koji su u teškoćama, s ožalošćenima, s bolesnima i osamljenima, sa svima koji trpe, koji plaču, koji se smrzavaju, koji umiru. Posebno mislim na braću i sestre u Ukrajini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je danas spomenuo i na misi.

Prije desetak dana u Saboru je za pomoć ukrajinskim vojnicima u vojnoj obuci glasalo 97 zastupnika, što je bilo četiri premalo za dvotrećinsku većinu. Protiv je mahom bila opozicija, bilo da su tako i glasali, bilo da se nisu pojavili na glasanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo