HDZ NAŠAO NASLJEDNIKA / Ministarstvo graditeljstva preuzima bivši direktor IGH? Izvor kaže: 'Ima sjajnu karijeru, džoker je iz rukava'

Image
Foto: Davor Višnjić / PIXSELL

Ivan Paladina glavni je savjetnik u HPB-u, nije član HDZ-a, ali je blizak stranci , a izvori iz vladajuće stranke kažu da ima 'sjajnu profesionalnu karijeru'

6.3.2022.
15:41
Davor Višnjić / PIXSELL
VOYO logo

Novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine trebao bi biti Ivan Paladina, bivši direktor Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke (HPB) - doznaje Jutarnji list. On bi, ako se informacija pokaže točnom, trebao naslijediti Darka Horvata, razriješenog dužnosti nakon što je uhićen zbog sumnje da je pogodovao pri dodjeli državnih poticaja. Paladina bi, u tom slučaju, bio nadležan i za obnovu područja stradalih u potresima 2020. godine.

Nije član HDZ-a, ali je blizak stranci

Jutarnji list piše da Paladina nije član HDZ-a, ali je blizak toj stranci. Što se sturčnosti tiče, ima veliko stručno i menadžersko iskustvo u vođenju projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je HPB radio dok je on bio savjetnik, bilo je odlično, pa tako i ova zadnja odluka da se kupi Sberbank Hrvatska", kazao je Jutarnjem listu visoki, ali naravno i anonimni izvor iz HDZ-a.

Odluku o Paladini Andrej Plenković trebao bi u ponedjeljak objaviti na sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paladina je osim u IGH-u i HPB-u, ima iskustva i iz nekadašnje tvrtke Avenue ulaganja, današnje Kupari Luxury Hotels te u tvrtkama Adecco, Razvoj Golf i Titan Grupi u kojoj je suvlasnica bila supruga nekadašnjeg drugog čovjeka Sberbanke Maksima Poletajeva. Usto je osnivač i direktor konzultantske tvrtke Delta savjetovanje, koja je bila ključna da IGH svojedobno preuzme ruski milijunaš Sergej Gradeljskin.

Onaj anonimni visoki izvor Jutarnjeg lista iz HDZ-a kaže da Paladina "ima sjajnu profesionalnu karijeru" te da je u ovom trenutku "džoker iz rukava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo