PLENKOVIĆ NAJAVIO ŠTO ČEKA SVE KOJI PODRŽE MIROSLAVA ŠKORU: / 'Otvorena su vam vrata!'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Plenković: 'Zaključili smo da u HDZ-u, otkako sam na čelu, svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja, govora, kao i zauzimanja stavova i kritika,

11.11.2019.
18:05
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a, predsjednik te stranke Andrej Plenković komentirao je pitanje slobode govara, mišljenja i izražavanja u HDZ-u o kojemu se jučer dosta pisalo u medijima. Naime, Večernji list je došao do informacije da je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo sankcionirati sve članovi stranke koji na WhatsAppu, Viberu i u grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i Plenkovića.

"Kratko smo evocirali raspravu od prošlog tjedna. Zaključili smo da u HDZ-u, otkako sam na čelu, svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja, govora, kao i zauzimanja stavova i kritika, ali nećemo tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje se odvijaju, koje su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke", kazao je premijer, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ POVUKAO POTEZ KOJI ĆE ZARADITI LAVINU REAKCIJA: /

Evo što čeka HDZ-ovce koji ga kritiziraju na WhatsAppu ili Viberu

Image
PLENKOVIĆ POVUKAO POTEZ KOJI ĆE ZARADITI LAVINU REAKCIJA: /

Evo što čeka HDZ-ovce koji ga kritiziraju na WhatsAppu ili Viberu

Sankcioniranje govora mržnje

Na pitanje hoće li se govor mržnje sankcionirati, kazao je da je to "zadaća nadležnih županijskih i gradskih organizacija čiji su to članovi."

"Par primjera koje ste vidjeli jučer ne zaslužuju da budu dio najjače, najodgovornije, najuspješnije hrvatske stranke. Odlučivat će časni sudovi. Bitno je da takvih praksi u HDZ-u ne bude. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za tu komunikaciju. Sada kada znamo, nadležni će poduzimati mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren sam da kolega Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava izjave koje, garantiram, ne bi odobrio ni Ivan Pavao II, na kojeg se pozvao u svom komentaru. Tu moramo staviti sa strane nečije ambicije i korištenje situacija koje se događaju, od fakata, činjenica i odgovornog ponašanja strake sukladno statutu i etičkom kodeksu", smatra Plenković.

Otvorena vrata podupirateljima Škore

Na pitanje hoće li članovi HDZ-a biti sankcionirani ako podrže predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, rekao je: "Onaj koji je član HDZ-a, glasat će za kandidatkinju HDZ-a. Tko želi ići negdje drugdje, otvorena su mu vrata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo