PLENKOVIĆ: / 'Pokrećemo istragu zbog curenja dokumenata o Kolindinom putu u SAD! Kako je to završilo u medijima?'

Image
19.1.2017.
12:11
VOYO logo

Tko ju je pustio u javnost?

Sadržaj te diplomatske bilješke sinoć su objavili mediji, a Plenković kaže da je vrlo neobično da takve bilješke završavaju u medijima. Još se ne zna tko ju je pustio u javnost, a Plenkovića upravo to zabrinjava pa je najavio i istragu.

Image

'Što se tiče informacija koje smo sinoć vidjeli na portalima o bilješci veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država o putu predsjednice, krajnje je neuobičajeno da takve bilješke završe u medijima. Ministar Stier me informirao da je naložio istragu u ministarstvu, to nije dobro ni uobičajeno', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Ja sam znao da ide, ona je izabrana od hrvatskih birača, ono što je do sada objasnila mislim da je dovoljno. Čini mi se da je išla s ambicijom da svi kontakti koje ima budu korisni', rekao je Plenković na današnjoj konferenciji za novinare.

Reakcija Pantovčaka

"Predsjednica pozdravlja i podupre istragu o curenju diplomatske bilješke", rekao je Hini glasnogovornik Luka Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica je već kazala da neće o tim sastancima govoriti javno, već s najvišim državnim dužnosnicima", dodao je.

Službeno je i reagiralo Ministarstvo vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MVEP potvrđuje da je ministar Stier izvijestio predsjednika vlade da je 18. siječnja pokrenuta istraga o curenju zaštićenih podataka vezanih uz bilješku o posjetu predsjednice SAD-u", nešto kasnije je priopćeno sa Zrinjevca.

Image

Podsjetimo, u bilješci stoji da je posjet predsjednice SAD-u bio radni, s ciljem ‘iskorištavanja prigode koje pruža razdoblje tranzicije između dviju administracija’, a piše i da se sastala s kongresnicima Louom Barlettom i Rickom Santorumom, admiralom Jamesom Stavridisom, senatorima Marcom Rubiom i Ronom Johnsonom te s vodstvom Pentagona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S KIME JE SVE PREDSJEDNICA RAZGOVARALA U SAD-u: Tajna diplomatska bilješka otkrila sastanak s vrhom Pentagona

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo