šef hdz-a komentirao rtl anketu / Plenković: 'Milanović vodi SDP 10 godina, a ja HDZ 15 dana, nije čudno da ima malu prednost'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Šef HDZ-a je komentirao rezultate posljednje RTL ankete, prema kojoj većina građana smatra kako bi Milanović bio najbolji premijer

7.8.2016.
15:08
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dolazak predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u Sinj, izazvao je veliku pažnju, a brojni građani i posjetitelji Sinjske alke htjeli su se s njim fotografirati.

Šef HDZ-a kaže kako mu je posebno zadovoljstvo doći u Sinj te da je prošle godine kao europski zastupnik u Bruxellesu ugostio alkare povodom 300. obljetnice. Plenković je rekao kako je Sinjska alka za njega tradicionalan događaj i da nije tu zbog izborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ekskluzivna RTL anketa /

Tko bi bio najbolji premijer? Građani Milanoviću daju 10 posto prednosti pred Plenkovićem, treće mjesto iznenađenje

Image
Ekskluzivna RTL anketa /

Tko bi bio najbolji premijer? Građani Milanoviću daju 10 posto prednosti pred Plenkovićem, treće mjesto iznenađenje

"Bio sam lani ovdje i čitav niz puta. Moja majka je ovdje išla u gimnaziju i puno toga me veže za Sinj. Ovogodišnje okolonosti su takve da izborna kampanja počinje 16., ali ja ću iduće godine biti na Sinjskoj alci", kaže Plenković.

Predsjednik HDZ-a nije htio komentirati nedolazak šefa SDP-a Zorana Milanovića u Sinj, već je samo kratko rekao kako on ima svoj put, pristup kampanji i bitnim hrvatskim događajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u Kninu, najveće izaslanstvo HDZ-a, danas smo na Sinjskoj alci, ne izbjegavamo susrete s hrvatskim narodom", kaže Plenković.

Na pitanje je li nakon izbora moguća "velika koalicija", Plenković kaže kako to nije na dnevnom redu te da HDZ ide na pobjedu na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da imamo izuzetno dobar uzlazni trend, kvalitetan program i kvalitetne ljude. Idemo prvo povjerenje birača i nakon toga ćemo postizborne koalicije raditi na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti", kaže predsjednik HDZ-a.

Prokomentirao je i rezultate posljednje RTL ankete, prema kojoj većina građana smatra kako bi Zoran Milanović bio najbolji premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Milanović vodi SDP 10 godina, a ja HDZ 15 dana. Prema tome, možda nije ni neuobičajeno da ima malu prednost. Vidite da smo u svim anketama u uzlaznim trendovima, da smo okrenuli onaj pad koji se dogodio nakon neuspjelog preslagivanja većine u Saboru. Mislim da je mojim dolaskom HDZ dobio jednu novu svježinu, elan, energiju... Svi se kolege dobro osjećaju, spremni za kampanju za pobjedu i siguran sam da će sljedeće ankete koje budu izlazile biti još bolje za HDZ", kaže Plenković.

Plenković je ponovio da je spreman na televizijsko sučeljavanje s Milanovićm te da će to učiniti i prije formalnog početka kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši stožeri su u kontaktu s javnom televizijom da se precizira termin. Sučeljavanja će biti, u njega idem spreman i to će biti novi poticaj za pobjedu HDZ-a na izborima", rekao je Plenković.

Plenković je ponovio da osuđuje neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, no naglasio je da je ipak riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu oslobodilačke vojno redarstvene operacije 'Oluje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom osuđujem neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave isticanjem simbola i sadržaja koji ne pripadaju 21. stoljeću i modernoj i europskoj Hrvatskoj. Oštro osuđujem i paljenje zastave Republike Srbije. No, ipak je riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu 'Oluje' kojom je oslobođen najveći dio okupiranog teritorija Hrvatske i donijela slobodu hrvatskom narodu. Ponavljam, riječ je o minornim incidentima, koji su procesuirani", izjavio je predsjednik HDZ-a Plenković. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo