NA INTERLIBERU / Plenković: 'Milanović stalno izvrće lažnu tezu, da je Vlada izručila Agrokor ruskim bankama'

'On kako pravnik zna da su ruske banke bile kreditori i da su dale novac bivšem vlasniku gospodinu Todoriću koje on nije bio u stanju vratiti ni njima, a kamoli drugima', komentirao je

11.11.2022.
18:56
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je 44. međunarodni sajam knjige Interliber na zagrebačkom velesajmu.

Uz predsjednika Vlade bilo je i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kratkog obilaska premijer je dao izjavu za medije.

Premijer je podijelio da u zadnje vrijeme samo čita djeci priče prije spavanja te da pokušava doći doma do osam navečer te svaku večer pokušava izdvojiti vrijeme da s njima otkrije nove pustolovine,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče u posljednje vrijeme čitam Ian Bremmer i Ray Dalio. Čitam neka njihova izdanja malo o globalnim odnosim da razumijemo svijet kakav je danas", kazao je premijer.

Osvrnuo se i na procjenu Europske komisije koja kaže kako imamo najveći rast u Europi tijekom krize. "Hrvatska Vlada zna gdje vodi zemlju i u sljedeća dva tjedna ćemo ostvariti ciljeve na investicijskom kreditnom rejtingu. To nam je veliki uspjeh", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i posljednje izjave predsjednika Milanovića.

"On stalno izvrće jednu lažnu tezu da je Vlada izručila Agrokor ruskim bankama. To je jedna laž. On kako pravnik zna da su ruske banke bile kreditori i da su dale novac bivšem vlasniku gospodinu Todoriću koje on nije bio u stanju vratiti ni njima, a kamoli drugima. Zadužio je kompaniju za sedam milijardi eura pa nam je bankrotirala prede očima. Vlada je poduzela odvažne korake. Spasila je radna mjesta, dobavljače, OPG-ove. Kompanija se dignula i vraća se postupno. Ići sa ovakvim tezama je prije svega laž, a pogotovo od nekoga tko zastupa rusku stranu posljednjih godinu dana", objasnio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Milanovićevog odlaska u Škabrnju, premijer je komentirao: "On je očito ove godine očito odlučio otići u Škabrnju, što je dobro. Mi ćemo tamo otići nakon što završim susret sa španjolskim kraljem koji je ovdje 17. studenog, a sutradan ćemo biti u Vukovaru kao što to činimo svake godine".

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo