novi krug pregovora / Plenković: 'Maletić je važna za HDZ i naš program, vidim je na nekoj od ključnih pozicija u Vladi'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jandroković i Plenković su potvrdili da im je HSS dao svojih pet potpisa, a nadaju se da ću pregovori s Mostom ubrzo biti gotovo te da će do ponedjeljka imati sve potpise podrške

5.10.2016.
9:17
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Novi krug pregovora između HDZ-a i Mosta o novoj Vladi zakazan je za danas u 15 sati, a HDZ-ovci su se počeli okupljati u središnjici stranke.

Gordan Jandroković je novinarima rekao kako su s Mostom postigli visoku razinu usuglašenosti te da je ostalo još nešto sitno za dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da ćemo se danas konačno dogovoriti", kaže Jandroković.

Potvrdio je i da HDZ ima pet HSS-ovih potpisa podrške, ali ne zna kada je bio sastanak na kojem su oni dogovoreni niti kad su ih dobili. Kaže i kako nema saznanja da je HDZ dobio još neke potpise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković se još jednom osvrnuo i na izjave Milorada Pupovca da predstavnici manjina trebaju biti zastupljeni u javnim poduzećima.

"Zapošljavanje po nacionalnom ključu ne dolazi u obzir, nije opcija", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je ispred središnjice stranke također rekao da im je Kreško Beljak dao potpise podrške, ali i da to još nisu učinile nacionalne manjine. Kako kaže, iz kontakata koje on ima, kod njihove podrške ništa nije sporno.

I Plenković se osvrnuo na Pupovčeve izjave i, baš kao i Jandroković, kaže kako zapošljavanje po nacionalnoj osnovi nije opcija te da postoji drugi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef HDZ-a se osvrnuo i na medijske napise da je Ivana Maletić odbila njegovu ponudu da bude potpredsjednica Vlade jer se želi vratiti na svoj posao europarlamentarke u Bruxellesu. 

"Maletić je u Strasbourgu, tamo ima bitne obaveze. Kad se vrati, razgovarat ćemo o njenoj poziciji", rekao je Plenković i dodao kako je vidi na nekoj od ključnih pozicija u Vladi jer je njena uloga u HDZ-u i programu HDZ-a velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao i kako mu je krajnji cilj do ponedjeljka imati sve potrebne potpise podrške za sastavljanje Vlade, kako bi dobio mandat od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo