ne odbacuje mogućnost koalicije / Plenković komentirao Mostove uvjete: 'Neki su mi zanimljivi, ali pričekajmo izbore'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u Šibeniku rekao da je jamstva Mosta vidio iz medija

3.9.2016.
18:15
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je za boravka u Šibeniku rekao kako je vidio uvjete  Mosta i da su mu neki od njih zanimljivi, no da treba pričekati izbore jer, kako je rekao "idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poslijeizborna suradnja /

Petrov iznio sedam uvjeta pod kojima će HDZ i SDP dobiti Mostovu podršku: 'Dosta mi je velikih riječi'

Image
poslijeizborna suradnja /

Petrov iznio sedam uvjeta pod kojima će HDZ i SDP dobiti Mostovu podršku: 'Dosta mi je velikih riječi'

Plenković je istaknuo kako se buduća vlada treba formirati na temelju cjelovitog rada.

Na pitanje podržavala li zahtjev Mosta o smanjenju plaća saborskih zastupnika, odgovorio je kako ne želi banalizirati rad državnih institucija. Plenković je, govoreći o financiranju kampanje, rekao da su dosad potrošili 2,9 milijuna kuna, a da će izvršno izvješće podnijeti DIP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a je u sklopu predizborne kampanje u subotu posjetio Šibensko – kninsku županiju. a u Šibenik je došao nakon Drniša i Knina. Na izborima sljedećeg tjedna u IX. izbornoj jedinici očekuje dobar rezultat, rekao je nakon razgovora s kolegama, kandidatima,  "Nakon svih njihovih predizbornih aktivnosti, sljedeće nedjelje ovdje očekujem dobar rezultat, više mandata nego na prošlim izborima", kazao je .

Na pitanje kako komentira naputak Generalskog zbora da birači glasuju za one koji se zalažu za ostanak županija umjesto regija, Plenković je odgovorio kako se s time slaže. Nekoliko dana nakon imenovanja šefom HDZ-a, podsjetio je da je bio na sastanku s predstavnicima Zbora te su raspravljali o pitanjima branitelja, odnosima sa Srbijom, te kako je rekao, hibridnoj regionalnoj jurisdikciji Srbije koja je za njega neprihvatljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o regionalnom ustrojstvu Hrvatske, rekao je da HDZ želi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te precizniju podjelu nadležnosti između županija i ureda državne uprave  

Komentirajući kritike Zorana Milanovića, Plenković je rekao  kako SDP-ovac očito još shvatio transformacijski aspekt koji je on unio u HDZ a koji će, kako je rekao, unijeti i u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani  mogu birati između potrošenog lidera, te njega kao nivog lidera HDZ-a koji Hrvatskoj nudi kvalitetnu perspektivu, rekao je Plenković popodne u Šibeniku. Potom je posjetio "Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku", manifestacija koja se ove se godine održava 12. put.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo