poruka premijera / Plenković: 'Izjava Murganić nije bila najsretnija, ali stav stranke je jasan'

Oporba ponovno traži smjenu ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić zbog njezine izjave novinarima

12.1.2018.
19:14
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da izjava ministrice Nade Murganić nije bila najsretnija, ali da je stav stranke o netoleriranju obiteljskog nasilja jasan.

Na upit novinara tijekom posjeta Solinu o oporbenim zahjevima za smjenom ministrice Murganić, Plenković je odgovorio kako misli da "ta izjava nije bila najsretnija, naprotiv". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, istaknuo je da je pozicija njega osobno i svih članova vlade vrlo jasna i vrlo čvrsta što se tiče suzbijanja i netoleriranja nasilja u obitelji.

Oporba ponovno traži smjenu ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić zbog njezine izjave novinarima u četvrtak nakon sjednice Vlade u kojoj je, komentirajući to što je supruga požeško-slavonskog župana povukla sve optužbe protiv njega za obiteljsko nasilje, rekla: "To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Ministrica obitelji o Tomaševićima: 'To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Nada Murganić izrazila je jučer žaljenje "ako je njezina izjava shvaćena kao relativiziranje" nasilja nad ženama jer, istaknula je, najoštrije osuđuje svako nasilje nad ženama, pa tako i u slučaju sumnje na nasilničko ponašanje požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

Plenković je u izjavi novinarima u Solinu podsjetio na povijest slučaja bivšeg člana HDZ-a Alojza Tomaševića, optuženog za obiteljsko nasilje, kojega je Visoki časni sudom HDZ-a, na prijedlog Predsjedništva stranke, bezuvjetno i jednoglasno u četvrtak isključio iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćajući priču unatrag, Plenković je podsjetio da je  HDZ donio odluku da raspusti županijsku organizaciju u Požeško-slavonskoj županiji kada su se u javnosti pojavile informacije o problemima koje je imala supruga župana Tomaševića.

 "To je bila reakcija. Vrlo jasne i precizne poruke koje smo uputili županu Tomaševuiću s obzirom na sve okolnosti u kojima se on našao, koje su opteretile njegov rad, a koje su na neki način opteretile i sliku same županije, pa onda i HDZ-a. Također smo riješili i to prije svega jednoglasnom odlukom i porukom i predsjedništva i nacionalnog vijeća, potom i inicijativom predsjedništva prema visokom časnom sudu da se gospodina Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke", rekao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da su HDZ i on osobno, prema tome, reagirali vrlo čvrsto, vrlo odlučno, ni u primisli o bilo kakvom toleriranju nasilja u obitelji.

A što se tiče samog postupka, to je stvar pravosuđa, na koji niti ja niti bilo koja vlada ne žele i ne mogu utjecati, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo