'Radi se o kvalitetnom timu' / Plenković ipak nije htio nabrojati sva imena ministara, potvrdio samo potpredsjednike vlade: Dalić, Krstičevića, Stiera i Kovačića

'Namjera mi je u Saboru predstaviti program, očekujem da ćemo dobiti povjerenje', poručio je Plenković

18.10.2016.
20:00
VOYO logo

Mandatar AndrejPlenković je s budućim ministrima i ministricama održao prvi radni sastanak. Najavio je kako će u budućoj Vladi sjediti četiri žene, ali nije htio nabrojati sva imena.

Kako kaže, riječ je o onim imenima koja su se pojavila i u medijima. Potvrdio je samo da će potpredsjednici Vlade biti DavorIvo Stier, MartinaDalić, DamirKrstičević i MOST-ov IvanKovačić. Također je potvrdio da će nova ministrica kulture biti Nina Obuljen. Očekuje se da će se u Saboru srijedu u jutarnjim satima glasovati o budućoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegicama i kolegama sam predstavio kandidate za ministre i ministrice. Vidite da se radi o stručnom i kvalitetnom timu, a danas smo održali i prvi radni sastanak. Namjera mi je da sutra u Saboru predstavim program, očekujem da ćemo dobiti povjerenje. Naš izborni program je dodatno oplemenjen zahtjevima Mosta, a tu su još i manjine. Novi ministri su iskusni, bili su aktivni, svi su u srednjim 40-im godinama koji su u naponu snage i još nekoliko mlađih. Kvalitetan spoj, 13 članova su izabrani u Saboru, 7 ih nije izabrano, ali su jako kompetentni", poručio je Plenković.

Dodao je kako ne misli da će neizbor ZlatkaHasanbegovića za ministra kulture izazvati potres u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mandatar dobiva povjerenje, na temelju Ustava predlaže članove Vlade. Nikakav pritisak nisam doživio, Nina Obuljen je jako kompetentna za tu ulogu. Znamo se preko 20 godina i želim da se napravi vrlo jasna distinkcija između nje i poslovanja HAVC-a. Očekujem da njena prva zadaća bude temeljna analiza poslovanja HAVC-a i ako se pokažu nepravilnosti, da tu reagira. Ne očekujem potrese oko imenovanja, gospodin Hasanbegović je i dalje član stranke, a on nije ni jedini ministar koji se našao u ovoj specifičnoj situaciji. Hasanbegović je bio ministar kulture, izabran je u Sabor, ostvario je respektabilan rezultat i sigurno ćemo mu naći primjereno mjesto da svoje kompetencije i političke poglede iznese", dodao je.

To su samo ministri iz kvote HDZ-a, njima će se u Vladi pridružiti Mostovci VlahoOrepić (MUP), AnteŠprlje (pravosuđe), SlavenDobrović (okoliš, energetika i vodno gospodarstvo) i IvanKovačić (uprava).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo