izjave o oluji / Plenković i Medved odgovorili Vučiću: 'Hrvati su slobodu platili krvlju, ne treba im tumačiti povijest'

Premijer je kazao da moderna Hrvatska želi urediti svoje odnose sa susjednim zemljama

5.8.2019.
13:34
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i ministar branitelja Tomo Medved u nedjelju su kokmentirali srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je jučer izjavio da se Oluja ne bi dogodila da je bilo solidarnosti.

Premijer je kazao da moderna Hrvatska želi urediti svoje odnose sa susjednim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Današnja moderna Hrvatska, koja cijeni prošlost, ali isto tako gleda i budućnost, ima i političke volje i snage za uključivanje svih hrvatskih manjina i poštivanje svih njihovih prava  sukladno našim zakonima i međunarodnim dokumentima. Moderna Hrvatska svjesna svoje snage i svog međunarodnog položaja želi urediti svoje odnose sa susjednim državama i očekuje da se prava hrvatskih manjina poštuju na jednak način kao što ih mi štitimo ovdje u Hrvatskoj", izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Medved kazao je da Hrvatima, koji su slobodu platili krvlju, ne treba tumačiti povijest.

"Mi smo stvarali noviju hrvatsku povijest i svjedoci smo toga vremena te nam nitko ne treba tumačiti našu povijest. Svoju slobodu smo krvlju platili. Ponosni smo na svaki detalj naše povijesti i što smo pripadali generaciji s predsjednikom FranjomTuđmanom na čelu", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je u nedjelju na obilježavanju 24. godišnjice akcije Oluja rekao da se srpskom narodu dogodila Oluja kada nije bilo sloge, ni razgovora između Srbije, Republike Srpske i rukovodstva Krajine te poručio da su Srbi iz Hrvatske otišli, ali da nisu nestali.

Agencija Beta prenijela je da je predsjednik Srbije rekao i da su Srbi postali pametniji i da su učili na svojim greškama te da je poručio "onima koji slave Oluju" kako ne trebaju misliti da Srbija nije sposobna snažnije odgovoriti, ali da to neće učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo