PLENKOVIĆ I MEDVED NA ZAJEDNIČKOJ PRESICI: / 'Iz EU sredstava nastojat ćemo preusmjeriti 100 milijuna eura za obnovu kuća'

Image

Sredstva iz postojećeg financijskog okvira bi se relocirala te bi se oko 100 milijuna eura preusmjerilo na obnovu kuća koja su stradala u potresu

4.1.2021.
15:39
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade Tomo Medved nakon sjednice Vlade održat će konferenciju za medije.

"Imamo novu krizu. Imamo novi Stožer civilne zaštite koji se odnosi na otklanjanje posljedica potresa na području pogođenom potresom. Ako bi se dogodila nedajbože neka nova katastrofa, požar ili nešto drugo, na čelu Civilne zaštite bit će ministar Božinović", rekao je uvodno premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADA PROGLASILA KATASTROFU, ALI I DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGEDIJE U POSUŠJU: /

Ministri i župani objavili što su sve poduzeli nakon potresa

Image
VLADA PROGLASILA KATASTROFU, ALI I DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGEDIJE U POSUŠJU: /

Ministri i župani objavili što su sve poduzeli nakon potresa

Medved i drugi članovi novog Stožera odlaze u Petrinju

Plenković je rekao kako se vode i razgovori s Europskom komisijom kako bi se relocirala sredstva iz postojećeg financijskog okvira te bi se oko 100 milijuna eura preusmjerilo na obnovu kuća koja su stradala u potresu.

Najavio je u 17 sati da će Tomo Medved sa svim drugim članovima novog Stožera biti u Petrinji kako bi se utvrdio hodogram na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovakvim situacijama Vlada RH, ova ili neka prošla, ima u zakonskom okviru preuzeti odgovornost, ovo je prirodna katastrofa i zato smo odlučili osnovati novi oblik Stožera civilne zaštite kako bi osnažili sve službe na terenu. Nema ni jednog ministra čiji resor nije odradio neku zadaću. Kroz vodstvo potpredsjednika Tome Medveda usko će se koordinirati s gradovima, županijama i općinama, i poboljšati sve aktivnosti koje eventualno trebaju poboljšanje", rekao je Plenković.

"Sve službe koje su već sad na terenu će biti u odgovornosti, koordinaciji i uskoj suradnji s Tomom Medvedom", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović: Šatora ima dovoljno

"Potpredsjednik Tomo Medved ima punu slobodu da uključi sve one koji su na terenu i da uključi još ekspertize ako je potrebno", objasnio je Plenković.

Ministar Božinović rekao je da kada je u pitanju postavljanje šatora da njih ima dovoljno, ali oni koji su postavljeni su postavljeni ciljano za određene potrebe poput distribuciju pomoći i hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nisu najsretnije rješenje u ovim vremenskim uvjetima, nije problem da ih nema nego će se onako kako budu potrebe koristiti. U Hrvatsku je već došlo oko 980 šatora i potpredsjednik Medved će danas početi operativno raditi i upoznati se sa svime. Šatora ima i u Robnim rezervama, ima ih u Stožeru civilne zaštite, a iz inozemstva", rekao je Božinović.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo