'POLICIJA UČINKOVITA' / Plenković i Božinović komentirali ubojstvo Sablje: 'Uhićene su dvije osobe. Ne radi se o planiranom sukobu"

'Možemo zaključiti da se ne radi o planiranom ubojstvu ili sukobu. Kriminala ima, ali ga se efikasno suzbija u Hrvatskoj i ona je po broju razrješenosti u samom vrhu, ako ne i na vrhu', dodao je Božinović

23.4.2023.
13:14
VOYO logo

Održana je komemoracija u povodu 78. obljetnice proboja posljednjih zatočenika logora Jasenovac. Kolona sjećanja prema spomeniku Cvijet krenula je u 10,45 sati, a na njoj je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je potom dao izjavu za medije.

"S porukom mira smo ovdje. Nužno je podsjećati na sve strahote i zločinački karakter NDH te upozoravati da se to nikada ne ponovi", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da su s nama predstavnici židovske zajednice. Mislim da je to dobro i da će ta poruka imati sviju rezonanciju te da će tako biti u godinama koje su pred nama", rekao je Plenković.

Image
PITALI SMO VAS /

Tomašević smatra da je Zagreb siguran grad! Građani podijeljenog mišljenja...

Image
PITALI SMO VAS /

Tomašević smatra da je Zagreb siguran grad! Građani podijeljenog mišljenja...

Osvrnuo se i na ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom klubu Ritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se protiv toga borimo. Nisam bio u klubovima jako dugo. Nošenje oružje bez dozvole je neuobičajeno. Siguran sam da službe to provjeravaju", poručio je.

Javnosti se obratio i ministar Davor Božinović oko ubojstva Sablje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Više od toga ne znam. Bitno je da je policija učinkovita", istaknuo je Božinović i složio se s Tomaševićem da je policija uspješna.

"Možemo zaključiti da se ne radi o planiranom ubojstvu ili sukobu. Kriminala ima, ali ga se efikasno suzbija u Hrvatskoj i ona je po broju razrješenosti u samom vrhu, ako ne i na vrhu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo