SJEDNICA VLADE / Plenković: 'HDZ neće dopustiti da se u Hrvatskoj širi mržnja kakvu širi stranka koja se zove MOST'

Image
Foto: Pixell

To su takvi politički akteri s kojima ni u kojoj varijanti nećemo surađivati, poručio je predsjednik HDZ-a

17.1.2019.
10:15
Pixell
VOYO logo

U uvodnom dijelu redovne sjednice Vlade u Banskim dvorima u kojem običava dati pregled tjedna, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na jučerašnje događaje u Saboru, između ostalog i dva incidenta kojega su akteri bili i oni ministar obrane Damir Krstičević, te je kazao  ''Pokazali smo ključna postignuća Vlade i argumentirano odgovorili na kritike oporbe''.

U uvodnom dijelu sjednice u kojem običava dati pregled tjedna, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na jučerašnje događaje u Saboru, između ostalog i dva incidenta kojega su akteri bili i oni ministar obrane Damir Krstičević, te je kazao  ''Pokazali smo ključna postignuća Vlade i argumentirano odgovorili na kritike oporbe''.

Istaknuo je da su jučer svjedočili ''salvi uvreda, laži, difamacija, čak i kleveta za veleizdaju''. ''Došlo je do optužbe za izdaju od strane zastupnika Mosta. Smatram da je to apsolutno neprihvatljivo, to je granica na kojoj mi kao političari u dijalogu možemo trpjeti uvrede, laži, klevete, ali baš optužbe za veleizdaju - to nećemo trpjeti. Ja kao predsjednik Vlade, Vlada i HDZ neće dopustiti da se u Hrvatskoj širi mržnja kakvu širi stranka koja se zove MOST. Tu podvlačimo crtu. To su takvi politički akteri s kojima ni u kojoj varijanti nećemo surađivati'', poručio je Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na obilježavanje međunardnog priznanje Hrvatske te novu statističku podjelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Podsjetio je da je u posjetu Hrvatskoj bio i predsjednik parlamenta Kanade što je ocijenio važnim i zbog gospodarskih razloga. Inače, ovo je bila druga sjednica Vlade ovaj tjedan. Podsjetimo, na onoj održanoj u ponedjeljak Vlada je donijela Odluku o stavljanju izvan snage Odluke Vlade Republike Hrvatske o nabavi višenamjenskoga borbenog aviona.

A na dnevnom redu današnje sjednice Vlade, uz ostalo, bilo je i Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu za potrebe nacionalnih manjina, Izvješće o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2017. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo