SJEDNICA VLADE / Plenković: 'Dajemo podršku DORH-u i USKOK-u, za svakoga za koga se utvrdi da je kriv, odgovarat će'

Poruka borbe protiv korupcije je stalna, to dokazuje naš mandat, poručio je Plenković na početku sjednice Vlade

17.9.2020.
12:15
VOYO logo

U Banskim dvorima održana je redovita sjednica Vlade, a o policijskoj akciji o kojoj je jutros prvi izvijestio RTL, oglasio se i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u svojem uvodnom govoru te poručio: ''Zadaća svih tijela, osobito pravosudnih tijela, DORH-a, USKOK-a, PNUSKOK-a je da nepristrano, samostalno rade svoj posao i da procesuiraju sve za koje se sumnja da su sudjelovali u koruptivnim aktivnostima''.

''Poruka borbe protiv korupcije je stalna, to dokazuje naš mandat. Naša Vlada se za to zalaže konkretnim aktivnostima i dajemo podršku DORH-u, USKOK-u, PNUSKOK-u ... Tko je kriv za određeno djelo, za to će i odgovarati. Načelan i principijelan stav je vrlo jasan - iza toga stojimo i na taj način ćemo voditi našu politiku", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Akcija u rano jutro /

RTL saznaje: Uhićen predsjednik uprave Janafa. Istragom obuhvaćena i dvojica saborskih zastupnika

Image
Akcija u rano jutro /

RTL saznaje: Uhićen predsjednik uprave Janafa. Istragom obuhvaćena i dvojica saborskih zastupnika

Plenković se osvrnuo i na odluke Ustavnog suda o zakonima koji su doneseni nakon proglašenja epidemije i odlukama Stožera civilne zaštite, poručivši da je dobro da je cijela ta priča zaključena odlukom Ustavnog suda: "Sva četiri zakona koja su bila u pitanju potvrđena su da su u skladu s Ustavom, isto tako i odluke Stožera civilne zaštite, da su zakonite. Mislimo da smo pronašli pravu mjeru i legitiman interes da zaštitimo zdravlje hrvatskih građana, to nas je u svemu ovome vodilo". 

Što se tiče jučerašnjeg Aktualnog sata u Saboru, istaknuo je da je dobro što su počeli s redovitom sjednicom novog saziva Sabora i izrazio sigurnost da će kroz mandat imati još ovakvih sučeljavanja: "Prije svega političkih, za neke su možda nekada malo i živahniji, ali to je politička arena - to znači debata, sučeljavanje mišljenja, nekada i konfliktno, ali to jest i smisao političke utakmice i demokracija". Poručio je i da je takva rasprava dobra za nove zastupnike u Saboru da malo očvrsnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na jučerašnji posjet Zagrebu srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika. Teme razgovora, kazao je Plenković, bila su važna pitanja za suradnju, osobito prometna infrastruktura, mostovi kod Gradiške i Svilaj, pitanje rafinerije Brod i trasa autoceste kroz područje Republike Srpske (RS): "Dogovorili smo da te trase neće ugrožavati kuće Hrvata koji žive na području RS-a. Mislim da je to jedan od konkretnih rezultata i postignuća ovoga posjeta i razgovora kojega smo vodili".

Plenković je najavio i da će Vlada sutra održati sjednicu u Gospiću u suradnji sa županima, a na njoj će se govoriti o poreznoj reformi, pripremi izmjene Zakona o izboru dužnosnika na razini lokalne i područne samouprave te predstavljanje okvira izrade Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je uputio i čestitku Anti Joziću na ustoličenju za nadbiskupa, koji će biti nuncij u Bjelorusiji što je vezano uz trenutnu situaciju u toj zemlji, smatra Plenković, na ponos prvenstveno njemu, ali i cijeloj Hrvatskoj.               

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo