PLENKOVIĆ PRVI PUT PRIZNAO: / 'Da, ako u sljedećim danima ne dođe do formiranja parlamentarne većine, spremni smo ići na nove izbore'

Image
27.4.2017.
16:49
VOYO logo

"Prvo Vlada nije pala. Ja sam dobio 91 potpis za formiranje Vlade. Ako se prisjetite HDZ je već ima 76 ruku kada je potpisao sporazum s Mostom, to nije nebitno. Mogućnost da sastavimo novu parlamentarnu većinu je vrlo izgledna", kazao je premijer Andrej Plenković dodajući kako Hrvatskoj treba funkcionalna vlast, odnosno ona koja može donositi odluke te da je to bio njegov cilj.

Image
PLENKOVIĆ: /

'Most je danas prešao granicu, mogao sam povući samo jedan potez! Ova Vlada ide dalje... S kim? Vidjet ćete'

Image
PLENKOVIĆ: /

'Most je danas prešao granicu, mogao sam povući samo jedan potez! Ova Vlada ide dalje... S kim? Vidjet ćete'

"Dobio sam punu potporu Predsjedništva i članova Vlade da pristupimo formiranju većine koja bi omogućila nastavak rada. Cijeli moj angažman i vlade zajedno jest da Hrvatska nastavi s gospodarskim rastom, da bude stabilna, da osigura pravnu sigurnost i to je putokaz mog budućeg rada", dodao je Plenković ističući da "ukoliko u idućim danima ne dođe do formiranja parlamentarne većine i ja osobno i HDZ spremni smo izaći na iduće izbore". Pritom je kazao kako vjeruje da može ostvariti i bolji rezultat na izborima nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri više nisu ministri

Na pitanje treba li mu supotpis predsjednika Sabora za smjenu ministara, premijer je jasno kazao kako mu prema članku 110 Ustava to nije potrebno i da može sam razriješiti ministre. "Ti ministri više nisu ministri. Nakon što sam potpisao rješenje, ono je stupilo na snagu odamh i sve ostale ranije prakse nisu bile obvezujuće", pojasnio je Plenković koji nije želio otkriti s kim će formirati novu parlamentarnu većinu.

Podsjetio je na svoju raniju izjavu kako HDZ nije izazvao današnji događaj te je dodao da je odgovornost sada na Mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazao kako ministar Zdravko Marić nije važniji od Vlade, ali da je zasigurno imao "barem mali doprinos" za rezultate koje Hrvatska danas ima.

Nakon izjave, premijer je kazao kako ide u Sabor obaviti konzultacije s klubom HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije danas, takođe na konferenciji za medije, premijer nije uopće spominjao mogućnost izvanrednih izbora. Štoviše kazao je kako "novi izbori nisu realni, ako do njih u nekom spletu okolnosti dođe, ja sam spreman". Više o premijerovoj prethodnoj pressici pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo