nekoliko intervencija vatrogasaca / Planuo požar na splitskim gripama: Gorjeli kontejneri s otpadom, a hrpe smeća nova su potencijalna požarišta

Image
Foto: Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

U Splitu se inače u zadnje vrijeme sve češće može vidjeti odbačeno smeće pokraj polupodzemnih kontejnera koji se postavljaju po Splitu kao rješenje problema odlaganja otpada

19.12.2023.
9:10
Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U noći s ponedjeljka na utorak, točnije 40 minuta nakon ponoći planulo je na splitskim Gripama. U Osječkoj ulici u blizini broja 38 planulo je smeće u kontejneru, a plamenu buktinju ugasili su splitski vatrogasci koji su tijekom posljednja 24 sata imali nekoliko intervencija, piše Dalmacija Danas.

Požar trave i niskog raslinja dogodio se u Kaštel Gomilici. Na terenu su bili gasitelji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica s jednim vozilom i četiri vatrogasca, a sve se dogodilo oko 13 sati i 45 minuta. Planulo je i u Radošiću, oko 14.30, a vatru su ugasili gasitelji iz Javne vatrogasne postrojbe Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalmacija Danas

Inače, u Splitu se u zadnje vrijeme sve češće može vidjeti odbačeno smeće pokraj polupodzemnih kontejnera, postavljenih po gradu kao rješenje problema odlaganja otpada. No, čini se kako ovi kontejneri ne uspijevaju ispuniti svoju svrhu pa tako raste i opasnost od požara.

Otkad su se kontejneri počeli instalirati po gradskim kvartovima, sve češće se viđaju prizori golemih količina otpada pokraj samih kontejnera. U Splitu je to svakidašnji prizor, a sada se pojavio i u Lovretskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gorio otpad u Zagorju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo