'Plaćam kredit za auto za koji nemam uredne papire'

'Što dalje raditi, ne znam. Uredno plaćam kredit za automobil za koji nemam uredne papire.

14.12.2011.
22:18
VOYO logo

Splićanka Nataša Pejić je nakon smrti supruga Ivana naslijedila automobil marke Suzuki Swift. Po rješenju o nasljeđivanju naslijedila je 1/3 automobila, a druge dvije trećine naslijedila su djeca: 21-godišnji sin Antonio i 12-godišnja kći Dolores. Antonio se svoje trećine automobila odrekao u korist majke, a Dolores to nije ni mogla napraviti jer je maloljetna i zakon to ne dopušta. Tako je Nataša postala vlasnica 2/3 automobila, a Dolores 1/3 automobila. I tu su počeli problemi.

"Odlazim u Centar za socijalnu skrb i oni, budući da je i kći vlasnica dijela automobila, izdaju rješenje kako mogu registrirati automobil, pa s tim rješenjem odlazim na Tehnički pregled. Prolazim tehnički, dobivam sve papire na svoje ime, stavljaju mi pečat urednog tehničkog pregleda i nakon toga sa svom dokumentacijom odlazim u policijsku upravu da mi ovjere dokumente", ispričala je Nataša za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapelo u policiji

No, u policiji su joj kazali kako ne mogu ovjeriti dokumente, jer Nataša nije u cijelosti vlasnica automobila.

"Nalazim se u čudu. Imam automobil, za koji nakon suprugove smrti plaćam kredit od oko 1.300 kuna, a banka ne može prebaciti automobil na moje ime, nego kredit plaćam na ime preminulog supruga. Naime, prebacivanje na moje ime ne dopušta Centar za socijalnu skrb, koji štiti interese moje maloljetne kćeri, kao suvlasnice vozila, i ne želi mi izdati rješenje da sam ja vlasnica automobila. Istovremeno, maloljetna se kći slovom zakona ne može odreći svog dijela auta u moju korist. Sada zamislite koji je to začarani krug", ispričala je Nataša, koja priznaje da vozi automobili uz nepotpunu dokumentaciju i riskira kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što dalje raditi, ne znam. Uredno plaćam kredit za automobil za koji nemam uredne papire. Automobil ne mogu ni prodati ni darovati, a ne mogu ga mirno ni voziti", ispričala je ova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo