traže otkazivanje / Pivski festivali nisu mu suđeni: Branitelji iz Siska protive se nastupu Bajage

Nakon Karlovca, Bjelovara i Varaždina, Bajaga je posvađao i Sisak

11.9.2018.
19:50
VOYO logo

Zbog Bajagina dolaska, ovoga puta u Sisak, branitelji  nisu sretni. "Znamo da je isti taj Bajaga za vrijeme najveće agresije na RH gostovao u Kninu i pjevao pjesme neprimjerene odnosno primjerene njegovoj strani, neprijateljskoj u tim danima.

I što je još dosta bitno i važno taj koncert se plaća iz proračna grada Siska", kazao je Željko Gršić iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže da umjesto njega zapjeva netko od hrvatskih glazbenika. No građanima Bajagin nastup na četvrtom Festivalu piva, čini se, ne smeta. Braniteljske udruge krajnje uvredljivim smatrale su i Bajagin nastup na Špancirfestu. No, pritisak nije uspio. U Varaždinu je zapjevao, a za RTL tada poručio:

"Meni ne spočitavaju koncert nego mi spočitavaju neku pjesmu koju nikad nisam ni čuo, nisam nikad sigurno ni svirao, a sigurno nisam ni komponovao. Ali nema veze, to se desilo i prije tri-četiri godine pa je prošlo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak je zato uspio u Karlovcu pa je Bajagin nastup prošlog mjeseca otkazan. Braniteljske udruge reagirale su i kada je zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana predložila njegov dolazak u Bjelovar.

"Mi ćemo doći svuda gdje smo dobro došli, gdje nismo dobro došli nema potrebe da nas netko zabranjuje. Dovoljno je da kažu da nismo dobro došli i mi nećemo doći", kazao je Bajaga za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već ranije udruge branitelja bunile su se i protiv kazališne predstave Olivera Frljića i filma koji, kako kažu, vrijeđa udovice branitelja. Prošlog mjeseca problem su vidjeli u Festivalu ojkača u središtu Petrinje. Pjesma ili provokacija. Zbog braniteljskog pritiska i straha izvođača, festival je na kraju odgođen za studeni. No Bajagin koncert u Sisku zasad nije otkazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo