KAD SE VRAĆA PROLJEĆE? / Meteorolozi nemaju sjajne vijesti, kišobrani će nam trebati, ali Vakula otkriva: Srećom za mnoge...'

U unutrašnjosti još u srijedu promjenjiva naoblaka i povremena slaba kiša, a zatim će od četvrtka biti sunčanije i stabilnije

18.4.2023.
8:39
VOYO logo

Danas nas očekuje promjenjivo vrijeme, bit će oblačno sa sunčanim razdobljima, u unutrašnjosti oblačnije, a mjestimice i uz kišu ili poneki pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, tmurno i sivo, bit će povremene kiše, a puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar uz koji će temperatura biti oko 15, 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišobrani će trebati i u Dalmaciji, ali slaba kiša će tek povremeno remetiti boravak na otvorenom, a bit će i nešto sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura između 16 i 18 stupnjeva, ističe se u prognozi Damjane Ćurkov Majaroš za Danas.hr.

Na sjevernom Jadranu sunčana razdoblja, kiša će većinom izostati, ali bit će je povremeno u gorju gdje će i prevladavati oblačno. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, navečer opet moguće i orkanskim udarima, a temperatura između 10 u gorju i 18 na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna

U unutrašnjosti još u srijedu promjenjiva naoblaka i povremena slaba kiša, zatim od četvrtka sunčanije i stabilnije. Dojam vremena će napokon biti više proljetni, nego jesenski kakav imamo ovih dana, a proljeću na ruku će ići i porast temperature koja će za vikend u većini predjela prelaziti 20 stupnjeva.

Image
IZDANA UPOZORENJA /

Pitate se kada će konačno ljepše vrijeme? Pogled na satelitsku snimku jasno pokazuje razmjer oblačnog sustava

Image
IZDANA UPOZORENJA /

Pitate se kada će konačno ljepše vrijeme? Pogled na satelitsku snimku jasno pokazuje razmjer oblačnog sustava

Na Jadranu u srijedu uz više oblaka povremena kiša, rijetko i u četvrtak, ali i ovdje će u drugom dijelu tjedna biti sunčanije, stabilnije, za vikend i većinom vedro te još malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visinska ciklona iznad Europe

Osim uobičajene veće nepouzdanosti prognoza oborine u usporedbi s temperaturom, ovih dana visinska ciklona iznad našeg dijela Europe tu nepouzdanost dodatno povećava. Srećom za mnoge - prema kraju tjedna bit će stabilnije, sunčanije i danju toplije, uz većinom slabiji vjetar od ovoga do srijede, do kada će mjestimična ograničenja u prometu još stvarati bura, osobito podno Velebita, ističe meteorolog Zoran Vakula za HRT.

I tijekom četvrtka kiša i pljuskovi bit će zastupljeniji duž Jadrana i u područjima uz Jadran, a isto vrijedi i za petak, navodi meteorologinja Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend ima dobru šansu da u većini predjela prođe suho, iako može biti povremene kiše u Gorskom kotaru i Lici, i osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Bit će malo toplije.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo