dobra nagrada? / Pitali smo poznate trgovine koliku će božićnicu dati svojim radnicima. Evo koliko će dobiti oni koji imaju i djecu

Image
Foto: Damir Spehar/Boris Scitar/Sanjin Strukic/PIXSELL/Shutterstock

Božićno vrijeme se bliži pa tako i plaća za prosinac. Zato se već brusi koliko će radnici u svojim firmama dobiti božićnicu. Doznali smo koliku će isplatiti dm, Konzum, Kaufland i Podravka

23.11.2023.
9:00
Damir Spehar/Boris Scitar/Sanjin Strukic/PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

Nešto više od mjesec dana ostalo je do Božica pa se zato mnogi s razlogom raduju i novoj plaći, a uz to i božićnicama.

Stoga smo odlučili provjeriti koliko će pojedine privatne tvrtke svojim zaposlenicima dati "novčanu nagradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratili smo se nekoliko trgovačkih lanaca, drogerija i kompanija.

Tako su nam iz Kauflanda odgovorili da će ove godine svim svojim zaposlenicima dati božićnicu u vrijednosti od preko 330 eura. No, neće samo tu stat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svim se zaposlenicima isplaćuje dva puta godišnje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 331,81€ pa će tako i sada u prosincu biti ponovno isplaćen navedeni iznos. Djecu naših zaposlenika darujemo prigodnim blagdanskim paketom za Sv. Nikolu te isplaćujemo 26,54€ neto za svako dijete zaposlenika prijavljeno na poreznoj kartici zaposlenika", odgovorili su nam.

Iz jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Konzuma, odgovorili su nam da će pravo na božićnicu ostvariti više od 10 tisuća zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konzum, koji je dio Fortenova grupe, ove će godine isplatiti zaposlenicima božićnicu u skladu s Kolektivnim ugovorom. Pravo na božićnicu u iznosu od 226 eura. Pored toga, sva djeca koja su zdravstveno osigurana preko roditelja zaposlenog u Konzumu i mlađa od 15 godina dobit će dar za dijete u iznosu od 120 eura po djetetu, dok će djeca mlađa od 15 godina dobiti i prigodan poklon", poručili su te podsjetili da su "početkom ove godine povećali materijalna prava svih zaposlenika pa su tako rasli iznosi uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni neto iznos prijevoza", kažu iz Službe korporativnih komunikacija.

Iz drogerije koja slovi na glasu kao jedna od najbolje plaćenih kako kod nas tako i van granica Lijepe naše, poručili su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U NJEMAČKOJ /

Neki radnici mogu biti prezadovoljni s božićnicama. Zaposleni u pojedinim sektorima dobit će do 5733 eura

Image
U NJEMAČKOJ /

Neki radnici mogu biti prezadovoljni s božićnicama. Zaposleni u pojedinim sektorima dobit će do 5733 eura

"Kao i svake godine dm će povodom nadolazećih blagdana nagraditi djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. dm uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo i za djecu djelatnika do 15 godina pripremili dar u iznosu od 132,73 eura", rekla nam je voditeljica Ljudskih resursa u dm-u.

Podsjetimo da su se portali ovih dana raspisali kako je prosječna plaća prodavača/ica iznosila 1670 eura. Ako je to uistinu tako, njihovi se zaposlenici s razlogom mogu veseliti "bogatoj" božićnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko će dobiti oni koji rade u Podravci?

"Zaposlenicima Podravke svake godine isplaćuje se božićnica u iznosu od 200 eura. Osim toga zaposlenici imaju pravo i na dar za djecu koji iznosi 133 eura", potvrdili su za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Božićnice stižu omiškim umirovljenicima, ali ne svima! Kome blagdanska gozba, a kome skromnije i ove godine?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo