Pisma Djedu Mrazu / Pisali 'Djedici' da razvesele prijateljicu u bolnici: 11-godišnjakinji transplantiraju kožu zbog teških opeklina

Djeca iz 3.b poželjela su iznenaditi svoju prijateljicu, 11-godišnju Mateju koja božićne blagdane provodi u izolaciji Klaićeve bolnice u Zagrebu

23.12.2016.
18:31
VOYO logo

"Ja ovo pismo ne pišem za sebe, već za svoju prijateljicu Mateju Mraz. Ona je draga, lijepa, siromašna djevojčica koja je u bolnici jer se, na žalost, opekla na kipući lonac pun vode. Ona je sad u Zagrebu u dječjoj bolnici i tamo je već mjesec dana. Kad sam je nazvala na mobitel i pitala je što bi htjela, rekla je da bi htjela samo zdravlje. Moja želja je bila mobitel i zbog toga sam se osjećala tužno i ružno. Znam da joj ne možete dati zdravlje, ali je zato možete s nečime jako razveseliti. Nek je posjeti Djed Božićnjak i donese joj vreću punu poklona samo za nju. Molim vas dođite u bolnicu i razveselite Mateju”.

Ovo pismo pročitala nam je Nela Krznar, Matejina prijateljica.  Tužan je 3.b u Zaboku bez svoje Mateje. Stigla je napraviti tek jedan rad prije nego što ju je ozljeda odvojila od prijatelja i poslala u Klaićevu. Mateja se naime zalila vrućom vodom i morala je proći kroz operaciju transplantacije kože. Njezini prijatelji nadaju se da će Mateja brzo sjesti u prazno mjesto koje je čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lorena Zeba, Matejina prijateljica, osjećala se veselo dok je Mateja sjedila pokraj nje, kaže. Sada joj ona nedostaje.

Baš zbog Nelina pisma Djed Mraz je dobio zadatak kakav nikad prije nije imao. Iznenaditi djevojčicu koja se nakon transplantacije kože nalazi u izolaciji, pa i Djed na svoju prepoznatljivu odoru oblači zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja je u bolnici već dva mjeseca i nekoliko dana. Iako je vrijeme, kako kaže, brzo prošlo, najgora su joj još uvijek previjanja. “Često me boli kada kad mi to sve skidaju”, kazala je Mateja Mraz.

Zoran Barčot, dječji kirurg, objasnio nam je Matejinu situaciju: “Prošla je kroz nekoliko operacijskih zahvata i transplantacije kože. Na žalost, ima jednu infekciju koja usporava liječenje.  Vrlo je disciplinirana, ide i u školu tu u bolnici, provodi i fizikalnu terapiju. Djevojka je to za koju se nadamo da će za koji tjedan ići svojoj kući”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djed Mraz rijetko kad ostane bez riječi. Ali ovakvu skromnost i pozitivan duh, unatoč svemu, nije vidio iako je proputovao cijeli svijet.

I kada ju je Djedica pitao što želi, kazala je da joj ništa ne treba jer sve već ima. Ipak, veoma se razveselila kada je i sama pročitala pismo i shvatila da je sve ovo organizirala njezina prijateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam bila sretna što ste došli”, rekla je, nadodavši da je jako sretna što ima takve prijatelje. Tad je stigao i trenutak da Mateja vidi i što su njezini prijatelji snimili samo za nju.

“Budi sretna, vesela i zdrava. Vrati nam se brzo. Mislimo na tebe svaki dan i volimo te jer, Mateja, voli te tvoj 3. b!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovoga, Djed Mraz, koji ima još mnogo posla s dostavom darova, oprostio i pustio prijateljice da iskoriste vrijeme posjete jer imaju mnogo toga o čemu  moraju pričati.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo