PIROMAN HARA SLAVONSKIM MJESTOM! U 10 mjeseci buknulo 8 požara, a mještani su prestrašeni: / 'Netko dolazi noću i i pali kuće'

Image
Foto: screenshot / RTL

Mještani Duzluka kod Orahovice pitaju se kada će netko piromanu stati na kraj te ističu kako je znakovito što je zadnja u nizu zapaljena kuća bila i prva koja je gorjela prije deset mjeseci,

7.2.2020.
17:38
screenshot / RTL
VOYO logo

Među mještane Duzluka, malog brdskog mjesta pored Orahovice, uvukao se strah. U manje od deset mjeseci ondje je buknulo čak osam požara, a Duzlučani su uvjereni kako je to djelo piromana. Kažu da netko namjerno pali kuće i gospodarske objekte u selu.

Policija tvrdi da radi na sprečavanju novih požara te da intenzivno traga za počiniteljem, ali mještani više nemaju povjerenja. S druge strane, orahovački gradski vijećnici smatraju da se požari podmeću zbog nečije koristi jer u blizini su drevni Ružica grad i Park prirode Papuk s prekrasnom prirodom gdje je turistički potencijal velik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba obezvrijediti nekretnine i jeftino ih kupiti'

"Tko radi, zašto radi i po čijem nalogu radi. Odgovor na prva dva pitanja može dati samo policija. A za odgovor na pitanje zašto to radi ne treba biti posebno pametan i inteligentan. Treba obezvrijediti vrijednost nekretnina i to jeftino kupiti", kazao je za RTL DanasRade Medenica, predsjednik Gradskog vijeća Orahovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duzlučaninu Milanu Maksimoviću tik uz kuću podmetnut je požar na dvije štale.

"U dva i nešto je po noći gorjelo. Kako se možete osjećati kad vas nešto tako probudi, kad vam gori imanje", zdvaja Maksimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PANIKA U MJESTU ZBOG MISTERIOZNIH POŽARA: /

'Gotovo svaku noć gori, bojimo se da imamo piromana'

Image
PANIKA U MJESTU ZBOG MISTERIOZNIH POŽARA: /

'Gotovo svaku noć gori, bojimo se da imamo piromana'

'Supruga i kći više ne mogu spavati'

I ostali mještani pitaju se kada će netko piromanu stati na kraj. Pritom ističu kako je znakovito što je zadnja u nizu zapaljena kuća bila i prva zapaljena prije deset mjeseci, a u međuvremenu je obnovljena.

Ivica Mandić u jednom od tih noćnih požara spasio je susjeda koji je spavao u kući koja je planula. Mandić je u strahu za članove svoje obitelji koji su zbog požara doživjeli traume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Supruga i kći otad ne mogu spavati. Već sam rekao da traže psihijatrijsku pomoć", kazao je Mandić za RTL.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo