VAŠE VIJESTI / Pijanac ne da policajcu da ga uhiti

S kakvim se sve intervencijama svakoga dana susreću hrvatski policajci svjedoči snimka našeg čitatelja. Pijani vozač, za kojeg se lisičinama vezao plavac, nije mu dao da ga uhiti.

15.4.2009.
14:07
VOYO logo

LIPIK - Naš čitatelj nam je na "Vaše vijesti" u srijedu poslao šokantnu snimku iz Lipika. Ondje se u subotu poslijepodne u jednom obiteljskom dvorištu odvijala prava drama.

Muškarca (34), koji se lipičkim ulicama vozio pijan, policijska je ophodnja pokušala zaustaviti u Ulici Marije Terezije, no on je to odbio te je automobilom pobjegao u Vukovarsku aveniju. Tamo je ušao u obiteljsko dvorište svoga tasta, a netom prije ulaska u njegovu kuću, u kojoj je inače u tijeku bila vatrogasna zabava, jedan od policajaca ga je pokušao zaustaviti tako što je njegovu ruku lisičinama vezao za svoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je trenutku počelo naguravanje i vika. Vezanom policajcu u pomoć je priskočio kolega iz ophodnje, a ubrzo i pojačanje, dok su u obranu pijanog muškarca stali ljudi iz kuće i dvorišta njegova tasta. Tijekom nekoliko minuta palo je mnoštvo psovki, prvenstveno na račun policajaca, a pala je i optužba da su službenici u obiteljsko dvorište ušli protupravno i bez naloga.

Cijelu je situaciju u dvorištu promatrala nekolicina okupljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavci su u konačnici muškarca nekako uspjeli odvući u službene prostorije, ali su prošli s lakšim ozljedama, jednako kao i dvojica civila.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj ne osvrću se na optužbe o navodnom protupravnom ponašanju svojih službenika, ali kažu da će protiv pijanog muškarca podnijeti kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, optužni prijedlog zbog vike i galame te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te optužni prijedlog zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te proklizivanja kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, protiv troje koji su ih sprečavali u pokušaju hapšenja slijedi kaznena prijava zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Snimku događaja pogledajte u videoprilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo