kandidirat će se za predsjedništvo / Picula podržao Komadinu: 'Hvala svima koji su htjeli da se kandidiram za šefa SDP-a, ali ovaj put neću'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu napisao je na Facebooku kako Komadinu prepoznaje kao čovjeka koji od početka dokazuje predanost socijaldemokratskim vrijednostima, afirmira politički vjerodostojan SDP te koji se zna suočiti i s vlastitim slabostima

17.1.2016.
15:13
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Davora Bernardića i Rajka Ostojića, i Tonino Picula je javno podržao Zlatka Komadinu koji će se na unutarstranačkim izborima kandidirati za predsjednika SDP-a.

Iako se nagađalo kako bi i sam Picula mogao biti jedan od SDP-ovaca koji će izazvati Zorana Milanovića, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu kaže kako cijeni podršku, ali da se ovaj put neće kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrdio kandidaturu za predsjednika /

Komadina najavio 'aboliciju' isključenih članova: 'Želim bolji SDP, bez autokratske vladavine'

Image
potvrdio kandidaturu za predsjednika /

Komadina najavio 'aboliciju' isključenih članova: 'Želim bolji SDP, bez autokratske vladavine'

Picula je na Facebooku napisao kako će se sljedećeg tjedna održati sjednica Glavnog odbora SDP-a te da čekuje da će se na njoj raspravljati o rezultatima posljednjih parlamentarnih izbora koje je koalicija Hrvatska raste izgubila.

"Zahvaljujem svima vama koji ste htjeli da se kandidiram za predsjednika SDP-a. Izuzetno cijenim vašu podršku! Ipak, želim vas obavijestiti kako se ovaj put neću kandidirati za mjesto predsjednika stranke. Razloga za ovakvu moju odluku ima više, ali glavni proizlazi iz procjene da, u postojećim okolnostima, najveći doprinos temeljitoj promjeni načina upravljanja strankom i afirmaciji socijaldemokratskih politika mogu dati kao dio novog vodstva SDP-a", poručio je Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i da će se zbog toga kandidirati za mjesto u Predsjedništvu SDP-a.

"Već 25 godina zauzimam se za SDP čija je misija biti medij političkog djelovanja za sve koji žele pravednije, uravnoteženije, poduzetnije i tolerantnije hrvatsko društvo", kaže Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao je kako će na izborima za predsjednika SDP-a podržati Zlatka Komadinu.

"Njega prepoznajem kao čovjeka koji od početka dokazuje predanost socijaldemokratskim vrijednostima, afirmira politički vjerodostojan SDP, koji se zna suočiti i s vlastitim slabostima, ali koji na izborima itekako zna dobiti povjerenje građana", zaključio je Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo