Picula: Mislim da zaslužujem prvo mjesto na listi

U HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je zastupnik u europskom parlamentu i član SDP-a Tonino Picula.

23.3.2014.
15:29
VOYO logo

Nakon jučerašnje objave liste kandidata za izbore za EU parlament na kojoj se našao na 5. mjestu, unatoč tome što je dobio najveće povjerenje SDP-ovih birača na prošlim izborima, Tonino Picula je voditelju Aleksandru Stankoviću otkrio koje mjesto zapravo zaslužuje:

"Mislim da zaslužujem prvo mjesto", izjavio je Picula, dodajući da je ipak "zadovoljan petim mjestom" jer mu se opet nudi prilika da se "ponudi biračima" jer će to biti test koji će dati odgovor na pitanje njegovih dosadašnjih aktivnosti u EU parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilika je to i da birači odluče i daju svoje mišljenje”, rekao je.

Picula je istaknuo kako ne bi bilo čudno da je bio prvi na listi, no i da bi bio puno razočaraniji da na prvom mjestu nije završio Neven Mimica već netko treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je nešto zamjeriti Mimici, on ima ozbiljni politički kapacitet", dodao je.

Picula je konačno i potvrdio nagađanja o ne baš sjajnim odnosima koje ima sa svojim šefom, premijerom Zoranom Milanovićem. Naime, Picula je rekao da on i Milanović nisu komunicirali već devet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi se nismo čuli od sredine travnja 2013. godine”, otkrio je Picula.

Na pitanje smatra li da je to "normalno", odgovorio je kako misli da to nije normalno, ali da je možda i on kriv za takav razvoj odnosa s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo