traži se milanovićev nasljednik / Picula i Ostojić dobili konkurenciju: još jedan SDP-ovac objavio da ide u utrku za mjesto predsjednika

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dosad su svoje kandidature objavili Picula i Ostojić, a čini se kako bi lista kandidata za Milanovićeva nasljednika mogla biti podugačka

14.9.2016.
16:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Tonina Picule i Ranka Ostojića, još jedan SDP-ovac kreće u utrku za predsjednika stranke.

Domagoj Hajduković je za N1 potvrdio da će se kandidirati za Milanovićeva nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković je rođen 1981. u Osijeku. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Osijeku i i Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a profesor je povijesti i engleskog jezika i književnosti te sveučilišni specijalist Europskih studija. Doktorant je povijesti na Hrvatskih studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Zaposlen je u Osnovnoj školi Stjepana Antolovića Privlaka kao učitelj engleskog jezika i na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku kao predavač povijesnih kolegija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković je član SDP-a od 2000. godine, a od 2007. do 2010. je bio predsjednik Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Osijek. Od 2005. godine je biran u vodstvo Gradske organizacije SDP-a Osijek, prvo kao član Izvršnog odbora (2005. – 2008.), a potom član Predsjedništva (2008. – 2010.). Od 2010. godine obnaša dužnost predsjednika Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije i potpredsjednika Gradske organizacije SDP-a Osijek. 2008. godine izabran u Glavni odbor SDP-a i Savjet SDP-a za znanost i obrazovanje.

Dva puta je biran u Gradsko vijeće Grada Osijeka na prijevremenim izbornima 2007. i ponovljenim prijevremenim izbornima 2008. godine. Od 2008. do 2010. godine obnašao je dužnost člana uprave – direktora Osječkog sajma d.o.o. Bio je najmlađi SDP-ov kandidat za Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjim parlamentarnim izborima, Hajduković je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo