BILI SPREMNI NA PREGOVOR / Pevex se ipak ne prodaje: 'Što se mene tiče zauvijek odustajem od prodaje'

Image
Foto: PIxsell

Na prodaju su svojih dijela dionica bili spremni Mario Radić i Pavao Vujanec. Uz najave o prodaji Pevexa, neslužbeno se pretpostavljalo o tržišnog cijeni od minimalno 400 do 500 milijuna eura, no, na kraju ipak ništa

12.6.2023.
20:27
PIxsell
VOYO logo

Nakon što je stigla samo jedna neobvezujuća ponuda za kupnju 53 posto dionica Pevexa u vlasništvu dva velika dioničara, taj trgovački lanac za sada ipak ne ide u prodaju i ostaje u rukama postojećih vlasnika, piše Jutarnji list.

"Stigla je jedna neobvezujuća ponuda, ali ne bih o detaljima. Jedino što mogu potvrditi jest da ponuda nije adekvatna. To znači da nastavljamo s ciklusom ulaganja i što se mene tiče zauvijek odustajem od prodaje Pevexa i isplate dividendi. Ja imam i druge tvrtke koje rade dobro, vidjet ćemo od čega će živjeti savjetnik ministra", kazao je Mario Radić drži 16,6 posto dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega, na prodaju je svog dijela dionica od 37 posto bio spreman i Pavao Vujnovac. Tako su potencijalni ulagači u 53 posto udjela imali rok za predaju ponuda do 9. lipnja.

Image
Eksluzivno za RTL DANAS /

Pavasović Visković: 'Sigurno je prodaja Fortenove minirana iz Fortenova grupe. Pitajte Peruška'

Image
Eksluzivno za RTL DANAS /

Pavasović Visković: 'Sigurno je prodaja Fortenove minirana iz Fortenova grupe. Pitajte Peruška'

Za prodaju svog udjela Radić i Vujnovac su organizirali KPMG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neobvezujućih ponuda, trebao je krenuti proces dubinskog snimanja pa predaja obvezujućih ponuda, no od svega toga na kraju ipak ništa.

Jurica Lovrinčević zbog svoje pozicije posebnog savjetnika ministra gospodarstva proteklih tjedana ne želi komentirati ništa oko prodaje Pevexa, on je u konačnici s još nekoliko malih dioničara koji ukupno drže 27 posto udjela bio spreman pregovarati potencijalnu prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz najave o prodaji Pevexa, neslužbeno se pretpostavljalo o tržišnog cijeni od minimalno 400 do 500 milijuna eura.

To su iznosi na kojima su svoj prag za pregovore postavili i većinski dioničari očekujući ponudu za svoj paket dionica, no samo jedna pristigla ponuda bila je daleko ispod tog ranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo