Petrović oteo pirotske DS-ovce od Đilasa

“Zajedno za Srbiju” dobila 40 novih članova

8.3.2013.
14:18
VOYO logo

Oko 40 članova je napustilo DS u Pirotu i pridružilo se bivšem funkcioneru Dušanu Petroviću koji je najavio formiranje stranke "Zajedno za Srbiju".

- Među njima su bivša predsednica i potpredsednici Opštinskog odbora DS, bivši odbornici i članovi Odbora, ima i omladinaca koju su napustili DS - rekao je član Inicijativnog odbora za osnivanje te partije Milan Ilić na konferenciji za novinare u Pirotu, navodi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilić je ocenio da je politika novog rukovodstva DS "revanšistička" čime je objasnio formiranje nove, Petrovićeve stranke.

- U toj ideji o suštinskoj decentralizaciji Srbije, našli smo ideju ne samo za bolju Srbiju, nego i za bolji Pirot - rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko bitan

S druge strane, donedavni predsednik pirotskog Odbora DS i načelnik Pirotskog okruga Goran Stamenović je za agenciju Beta rekao da među onima koji su napustili DS nema nijednog iz rukovodstva donedavnog Opštinkog odbora, raspuštenog sredinom januara.

- Među njima nema nijednog odbornika. Oni koji su izašli iz DS već duže vreme ne podržavaju politiku lokalnog rukovodstva DS. Želim im svu sreću - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ukazao da je broj ljudi koji su napustili DS, manji od broja koji saopštava Inicijativni odbor buduće Petrovićeve stranke.

Demokratska stranka je ranije danas negirala da su njeni članovi iz Braničevskog okruga osnovali inicijativni odbor za izlazak iz stranke i navela da većina članova tog odbora već duže vreme nisu članovi DS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo