dogovori na dnevnoj bazi / Petrov: 'Trebat će nam pola godine da napravimo plan za preustroj ministarstava i agencija'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Božo Petrov najavio je kako će vladajućima trebati pola godine za preustroj države i lokalne te regionalne samouprave, što znači da zasad se neće mijenjati broj ministarstava

5.1.2016.
12:19
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je kako je toj stranci prihvatljiv prijedlog Domoljubne koalicije po kojemu bi se išlo u reorganizaciju ministarstava i smanjenje broja agencija i državnih upravnih organizacija, ali kako se u to neće ići odmah, nego u idućih šest mjeseci.

Image
nastavljaju se pregovori /

Ružica Vukovac iznenađena zahtjevima HDZ-a: 'Traže više od onoga što je bilo dogovoreno'

Image
nastavljaju se pregovori /

Ružica Vukovac iznenađena zahtjevima HDZ-a: 'Traže više od onoga što je bilo dogovoreno'

"Prijedlog koji je jučer iznijela Domoljubna koalicija je na tragu onog za što se Most zalagao od samog početka, racionalizacije državnih institucija. Imamo još dva tjedna za pregovore, što je kratko vrijeme i u suradnji s Domoljubnom koalicijom napravit će se tim ljudi koji će u idućih šest mjeseci analizirati postojeću situaciju i napravit će se kvalitetan plan, ne samo za ministarstva nego i za državne agencije i državne upravne organizacije", kazao je Petrov novinarima u stanci sjednice Nacionalnog vijeća Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao dodatni razlog odgode reorganizacije naveo je da je u tijeku aplikacija za EU fondove te da bi reorganizacija ministarstava i agencija mogla odgoditi priljev novca iz tih fondova.

"Koliko smo mi dobili dojam, Domoljubna koalicija je to predložila, nisu inzistirali na tome. Mi smo se složili s kompletnim preustrojem, ne samo ministarstava, nego i na lokalnoj i regionalnoj razini, tako da će to sigurno ići, ali ćemo uzeti šest mjeseci da se to napravi vrlo kvalitetno", naglasio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom sjednice Nacionalnog vijeća iz Mosta je došla neslužbena informacija kako danas neće biti sastanka s Domoljubnom koalicijom pa su novinari Petrova pitali što je prouzročilo zastoj u pregovorima. "Nema zastoja u pregovorima, mi smo prijedlog prihvatili, zalažemo se za smanjenje javnih institucija, zalažemo se i dalje za smanjenje županija i jedinica lokalne samouprave i objedinjavanje agencija i državnih upravnih organizacija", odgovorio je Petrov.

Dodao je kako se razgovori nastavljaju kroz iduća dva tjedna te kako pretpostavlja da će se pregovarati svaki dan, no nije znao reći u koje će se vrijeme pregovori danas nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je izbjegao odgovor na pitanje o izjavi Nikole Grmoje za N1 da je bio praćen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo