PETROV SE OBRUŠIO NA MEDIJE: / 'Ne bavite se važnim. Kako to da je slučaj Marić izašao baš nakon imenovanja u Podravci?'

Image

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je danas slučaj zapošljavanja šogora ministra Gorana Marića u HŽ-u.

3.3.2017.
12:40
VOYO logo

'Mediji se ne bave onim što je važnije. Zanimljivo bi bilo vidjeti zašto se to događa baš sad nakon imenovanja u Podravci. To bi bilo pravo istraživačko novinarstvo. Mene ne interesiraju drugi. O sebi sam sve rekao i neću komentirati druge. Stvari se vežu na isti način. Kad ugrozite funkcioniranje koje je radilo 25 godina mnogi se pobune', rekao je Petrov.

Potreban je ravnomjerni razvoj Hrvatske

Petrov je komentirao i decentralizaciju, plan na kojem Ministarstvo uprave trenutno radi. nije htio govoriti o detaljima, ali rekao je da očekuje konsenzus te najavio postojanje više mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bitno je da se ovakav sustav promijeni jer ne ide u smjeru da se ravnomjerno razvija Hrvatska. Svima je to u interesu. Ima velik broj lokalnih samouprava koje egzistiraju na račun pomoći od države. Pričekajte još 2 do 3 mjeseca i izaći će se s kompletnim modelima. O tome će govoriti ministar Kovačić', rekao je predsjednik Sabora.

Image
'AFERA BRAT' DOBILA JE NASTAVAK: /

U Hrvatskim željeznicama unaprijeđen je i šogor ministra Marića

Image
'AFERA BRAT' DOBILA JE NASTAVAK: /

U Hrvatskim željeznicama unaprijeđen je i šogor ministra Marića

Petrov o odluci Ustavnog suda: 'Žao mi je što se toliko dugo čekalo'

Osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda o pravu na pobačaj. Rekao je da mu je žao što se na tu odluku čekalo toliko dugo, no smatra da će se zakon pisati zbog prave potrebe, a ne samo radi preporuke suda. Dodao je i kako mu je drago da je prepoznata potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ustavni sud odbacio je prijedlog udruge koja je prije 26 godina tražila da se postojeći zakon koji regulira pravo na pobačaj proglasi neustavnim, zatraživši istodobno od Hrvatskog sabora da u roku od dvije godine donese novi zakon koji regulira ovo osjetljivo pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo