MOST JE ODLUČIO / Petrov: 'Nećemo sudjelovati u preslagivanju ako će Karamarko rušiti Vladu, za nas su opcija izbori'

Most je na jučerašnjoj sjednici Nacionalnog vijeća stranke donio odluku, koju je njihov čelnik Božo Petrov upravo priopćio javnosti na Markovom trgu

8.6.2016.
13:38
VOYO logo

Čelnik Mosta Božo Petrov u 14.45 sati ispred zgrade Vlade dao je kratku izjavu za javnost u kojoj je poručio da Most neće sudjelovati u preslagivanju vlasti.

"Ako gospodin Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju, za nas su opcija izbori", izjavio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most od početka ima isti stav - mi pozivamo na političku odgovornost sve one osobe koje sudjeluju u izvršnoj vlasti i nadamo se da će se, u ovome kratkom vremenu koje nam je ostalo, pokazati da je svima stalo da se održi vlada i da ispune povjerenje koje su dobili od svojih birača. Nama je iskreno žao zbog svega ovoga što se događa. Ja se zaista nadam da će se i s druge strane pokazati razum i odgovornost", poručio je čelnik Mosta. 

Na pitanje hoće li Most podržati raspuštanje Sabora, Petrov je odbio odgovoriti te se nakon izjave vratio u zgradu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Petrov je jučer pred kamerama RTL-a neposredno nakon završetka sjednice Nacionalnog vijeća Mosta izjavio da je neće "dopustiti da se netko igra s državom i s nacionalnim interesima".

Sabor je danas u dnevni red uvrstio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Tihomiru Oreškoviću, što su ga predložila 42 zastupnika iz HDZ-a i HSP-AS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada sada ima osam dana očitovati se o tom prijedlogu. Trideset dana od dana uvrštenja u dnevni red, rok je u kojem Sabor treba odlučiti o Oreškovićevu opozivu.

Odluči li ga opozvati, s premijerom će pasti i Vlada, nakon čega počinje teći 30-dnevni rok da se okupi nova parlamentarna većina koja bi podržala novog mandatara i imenovala novog premijera i Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo