PETROV: / 'Ne znam je li Brkić HDZ-ov kandidat za ministra. Snimke iz Banskih dvora? Nitko mi ih nije pokazao…’

Image

Potpredsjednik Vlade RH, Božo Petrov, održao je konferenciju za novinare u sjedištu Vlade, u Banskim dvorima.

1.3.2016.
15:43
VOYO logo

Božo Petrov je na konferenciji za novinare kazao da Most s HDZ-om nije ni u kakvom sukobu. "Svatko ima pravo reći svoje mišljenje, a što se kadroviranja tiče to ćemo odrađivati strateški, bit će onda kada procijenimo da će to biti dobro."

"Ne podržavamo osvetu, za nas su bitni struka i rad", rekao je potpredsjednik Vlade Petrov na presici u Banskim dvorima, dodajući da on ne doživljava nikakve pritiske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam se osvrtao na sve što se piše već bih završio u bolnici na posebnom odjelu", kazao je Petrov.

Ne zna tko je kandidat za ministra branitelja

Mediji su spekulirali da je razlog za sazivanje presice kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić, odnosno činjenica da HDZ neće imati drugog kandidata za tu poziciju, no Petrov kaže da nisu o tome razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da ne zna tko je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja, no da se nada da će se to riješiti ovaj tjedan. "Ministarstvo branitelja nije pod Mostom i to nije pitanje za nas", kazao je.

Za rad Vlade i kadroviranje rekao je da možda izgleda sporo, ali da se pokušava pronaći najbolje ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je moglo biti brže, moglo je, slažem se. Je li presporo? Ne bih rekao jer se radi na potpuno drugačiji način nego prije", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko mi nije pokazao snimke

Petrov je rekao da što se tiče ravnatelja SOA-e Lozančića Most drži da premijer ima mogućnost dobiti najviše informacija i stoga donijeti najbolju odluku.

Rekao je da je "jedina kvalitetna odluka koja se mogla donijeti na Odboru bila da budemo suzdržani, dok su ostali glasali prema stranačkoj stegi". Dodao je da "SOA nije resor, nju predlaže premijer i to će biti njegova odluka, kao što će on odlučiti o daljnjem radu Lozančića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pisanje medija da mu je predsjednica na sastanku na Pantovčaku tijekom konzultacija oko mandatara pokazala snimke članova Mosta koji dolaze u Banske dvore na sastanak sa Zoranom Milanovićem, Petrov je rekao da nikakvih snimki tamo nije bilo. "Vidjeli ste da sam ja na taj sastanak došao uznemiren, kako sam ujurio na sastanak tako sam izjurio, jer smo prethodno dobili te informacije."

"Nitko mi snimke nikada nije pokazao, to je rekao Zoran Milanović", kazao je Petrov i dodao da on zna samo za telefonske razgovore. "Nikad nećemo reći koga su sve kontaktirali iz koalicije Hrvatska raste", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SUKOB: HDZ /

traži hitne smjene, Mostov ministar: 'Ako ne prestanete, napuštam Vladu!'

Image
NOVI SUKOB: HDZ /

traži hitne smjene, Mostov ministar: 'Ako ne prestanete, napuštam Vladu!'

Dva bloka u Vladi?

Na pitanje novinara postoje li dva bloka u Vladi, u kojem Most drži leđa premijeru, a prvi potpredsjednik, Tomislav Karamarko ga proziva jer je nezadovoljan što ravnatelj SOA-e još uvijek nije smijenjen i govori da "mu vrijeme ističe", Petrov je kazao da se to pitanje treba postaviti HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, mi nećemo nikada praviti pritisak niti ćemo na takav način komunicirati preko medija. Ako imam problem, obratit ću se gospodinu Karamarku", kazao je i na pitanje novinara odgovorio da nemamo dvije Vlade, već da imamo jedinstvenu Vladu.

"Morate gospodina Karamarka pitati što je mislio svojim izjavama", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da nije obavijestio prvog potpredsjednika Vlade da će održati presicu.

Image

Presicu sazvao i Karamarko

Na presici koju je svega sat nakon Petrova sazvao Tomislav Karamarko, šef HDZ-a je odgovorio svom kolegi potpredsjedniku Vlade da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra obrane, a odgovorio je i Vlahi Orepiću vezano za spor oko kadroviranja u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već jučer pisali, naime, Karamarko i vodeći ljudi HDZ-a zalažu se za ekspresnu smjenu čelnika policije, ravnatelja policije Vlade Dominića i šefa policijskog USKOK-a Marija Bertina, na što u Mostu ne pristaju.

Beneficije prevelike

Petrov je na konferenciji za novinare govorio i o beneficijama za dužnosnike, za koje je rekao da su prevelike i da će se to promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutku kada smo išli mijenjati zakon, vidjeli smo da je najbolje uzeti sve državne službenike, ujednačit će se sva njihova prava, obveze i beneficije i to će biti u roku od tri do četiri mjeseca", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je govorio i o tome da reforme kreću, najavivši da će se poduzetnici rasteretiti. "Inspekcije će prvo pisati upozorenje, a onda tek kažnjavati", kazao je.

Komentirao je i zbivanja na HRT-u, rekavši da Goran Radman ne može više biti ravnatelj HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo