ima li potrebe za mostom? / Petrov: 'Beljak neće zaustaviti Most, ne mijenjamo odnos prema HDZ-u'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Šef Mosta Božo Petrov komentirao je jučerašnju vijest kako će HSS podržati Andreja Plenkovića za mandatara buduće vlade

21.9.2016.
8:00
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer Predsjedništvo HSS-a donijelo je odluku da će njihovih pet zastupnika podržati šefa HDZ-a Andreja Plenkovića kao mandatara buduće Vlade, počela su sve glasnija šuškanja kako bi Most mogao na kraju 'izvisiti'. Naime, Plenković bi sada bez Mosta mogao sastaviti vladu. Doduše, ne baš stabilnu, ali formirala bi se većina bez dugotrajnih pregovora i kompromisa u smislu jamstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
beljak za rtl direkt /

'Dajemo 100 dana mira, a nakon toga ćemo biti najžešća opozicija kakva nije viđena na hrvatskoj sceni'

Image
beljak za rtl direkt /

'Dajemo 100 dana mira, a nakon toga ćemo biti najžešća opozicija kakva nije viđena na hrvatskoj sceni'

Božo Petrov odmah je krenuo 'ugasiti vatru' na svom Facebook profilu.

"Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i Mosta, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos Mosta prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti Most", poručio je lider Mosta na službenom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u HSS-u se dogodio potpuni obrat. Predsjedništvo stranke odlučilo je Andreju Plenkoviću dati potporu za mandatara nove vlade. Predsjednik stranke Krešimir Beljak tim je izbio adute svojih protivnika, prvenstveno Marijane Petir, koji su tražili razgovore s HDZ-om, ali i njegovu ostavku. Naime, jučer prije sjednice Predsjedništva HSS-a javnosti se obratila Marijana Petir okružena navodno s predstavnicima 10 županijskih podružnica stranke, koji su zatražili od stranačkih tijela da se Beljaka isključi iz HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo vrijeme smo govorili da ćemo novoizabranoj vlasti dati 100 dana mira. Bit ćemo opozicijska stranka, ali mi nismo izašli iz Narodne koalicije - i dalje smo opozicija. Dajemo podršku 100 dana Plenkoviću i Mostu. U interesu svih građana RH je da se destabilizirana situacija u državi napokon završi i da napokon krenemo prema normalno formiranoj vlasti i da se krene raditi", kazao je Krešo Beljak sinoć u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo