nije ni za 'briselske dečke' / Petrina opet napao sve: 'Ako Petrov bude premijer, to će biti nacionalna tragedija'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stipe Petrina kazao je kako ne bi podržao ni Milanovića ni Plenkovića za premijera jer su oni 'briselski dečki'. Za Most je ponovio kako iza njih stoji najkonzervativniji dio Crkve

23.8.2016.
11:54
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina izjavio je za N1 kako ni Zoran Milanović ni Andrej Plenković ne zaslužuju biti premijeri. Ponovio je kako je Božo Petrov politički mrtav te da je svima jasno kako iz Mosta stoji najkonzervativniji i najrigidniji dio katoličke Crkve.

"Ja sam rekao da je gospodin Plenković čovjek koji je školovan u briselskim hodnicima, koji ne donosi ništa novo ni dobro Hrvatskoj. U sat vremena polemike nije mu se pomaknula nijedna crta na licu, znači čovjek bez emocija i provodi zacrtani plan. Milanović je isto briselska škola, ima više emocija, manje se kontrolira. Razlika je što iza Milanovća stoji 30.000 članova, a iza Plenkovića 200.000 članova i Crkva. Nijedan ne zaslužuje biti premijer. Milanović je imao 4 godine i 520 milijardi kuna da pokaže što zna. Nije to učinio. Plenković ima netaknuto članstvo. Njegovim dolaskom se ništa nije promijenilo. Imali smo prilike vidjeti mentalni sklop HDZ-a i što on znači. Treći put je apsolutno podbacio. Svakome je jasno u ovoj zemlji da je vrijeme za radikalnu promjenu političkog kursa u Republici Hrvatskoj", rekao je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se ne trebamo zavaravati tko stoji iza Mosta i tko je stvorio Most. Jasno je da je to najkonzervativniji i najrigidniji dio katoličke Crkve", komentirao je most.

Petrina je naglasio kako će biti 'nacionalna tragedija ako Petrov bude premijer'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Petrov bude premijer, to će biti nacionalna tragedija, gora od Milanovića i Plenkovića. Pitanje je što je Petrov napravio u zadnje tri godine u Metkoviću. I Plenković i Petrov dirigirani su iz jednoga centra moći - Kaptola", dodao je.

"Zašto ljudi desne provenijencije dolaze na Kaptol, zašto Kaptol ne odlazi u Banske dvore? Ja bih volio vidjeti što je ta gospoda napravila. Što je vlada Tihomira Oreškovića, u kojoj je Most bio jedan od glavnih faktora, učinila konkretno? Prodali su Končar, prodaju strateške firme, dali su glas za eksploataciju Slavonije, zaklinjali su se u mjere štednje, reformu državne uprave, a podržali su proračun u kojemu je 46 posto određeno za plaće, ukinuli su ured bivšem predsjedniku Mesiću, a Vlada je potrošila puno više novca za ljetovanje Oreškovića. Licemjerje", pojašnjava Petrina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo