Petrina: Na sjednicu mi ne da Pauk i njegova bagra

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten i izabrani vijećnik u Skupštinu Šibensko - kninske županije, još jednom je ostao pred vratima dvorane u kojoj se održavaju sjednice.

13.3.2012.
12:00
VOYO logo

Stipe Petrina se u utorak ujutro zaputio u Šibenik u dvoranu gdje se trebala održati sjednica Županijske skupštine, ali su ga na stepenicama zaustavila šestorica zaštitara tvrtke Adriatic security. Naguravanja i povišenih tonova nije bilo, jer se Petrina povukao.

To je čista politička odluka jednoga kriminalca Gorana Pauka i njegove bagre.U razgovoru za Danas.hr Petrina je ponovio kako ima pravo biti na sjednicama. Pozvao se na mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave, po kojem je njegov mandat valjan i prema kojem kao vijećnik može sudjelovati na sjednicama Županijske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čista politička odluka jednoga kriminalca Gorana Pauka i njegove bagre", komentirao je Petrina u svom stilu.

Bauku je slučaj 'nedvojben i jasan'

Petrina kaže da je o svom problemu obavijestio i ministra uprave Arsena Bauka. Poruku mu je poslao u ponedjeljak preko Facebooka, a ministar mu je, kako nam je prenio, odgovorio: "Upoznat sam sa Vašim slučajem koji je nedvojben i jasan. Dobit ćete odgovor za tjedan dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po zakonu mi možda mogu osporavati mandat načelnika općine, ali nikako predstavničkog tijela regionalne uprave. To mi nitko ne može osporiti", zaključuje Petrina koji smatra da njegov problem nije više samo njegov već cijele države.

Župan Šibensko - kninske županije Goran Pauk ostaje pri svom da Stipe Petrina dok je načelnik općine ne može biti vijećnik u Županijskoj skupštini. Pauk kaže da su to potvrdile nadležne državne službe, a najavio je da bi se o slučaju uskoro trebala očitovati i resorno ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrina sam sebi ne dopušta da bude na sjednici, a ne županijska vlast", kazao je Pauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo