PETIR ZBOG THOMPSONA ALARMIRALA EUROPSKU KOMISIJU: / 'On je jedan od najistaknutijih hrvatskih glazbenika, krše mu se prava'

Image

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir burno je reagirala na odluku lokalnih vlasti u Austriji i Sloveniji da se zabrane koncerti Marka Perkovića Thompsona u tim zemljama.

12.9.2017.
21:45
VOYO logo

Petir je Komisiji detaljno objasnila zbog čega Marko Perković Thompson nije održao svoje ranije najavljivane koncerte u travnju u Mariboru i Kremsmünsteru, istaknuvši da su u oba slučaja kao razlog da se koncert ne održi bila navedena sigurnosna pitanja, piše Novi list. Thompsona je opisala kao jednog od "najistaknutijih hrvatskih glazbenika koji redovito puni koncertne dvorane".

Image
PETIR NAPALA BELJAKA: /

'Upravo sam putem medija saznala da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a'

Image
PETIR NAPALA BELJAKA: /

'Upravo sam putem medija saznala da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a'

Image
EUROPARLAMENTARKA PETIR ZABRINUTA ZA BUDUĆNOST: /

'Roboti ne mogu imati status osobe. Pa u njima nema života'

Na njegovim koncertima ničija sigurnost nikada nije bila ugrožena, tvrdi Petir, dodavši kako je on autor pjesme koja se izvodi prije i tijekom utakmica hrvatskih sportskih reprezentacija. Međutim, Petir tu nije stala. Komisiji je citirala i temeljne ugovore Europske unije da bi ih na kraju upitala: "Kako će zaštititi hrvatskog glazbenika i omogućiti mu neometano obavljanje svog posla u skladu s odgovarajućim odredbama UFEU-a o unutarnjem tržištu i temeljnim načelima sadržanim u članku 6. UEU-a?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri mjeseca poslije Komisija se očitovala ustvrdišvi kako ipak nemaju dovoljno informacija da procijene jesu li navedeni slučajevi u suprotnosti s Ugovorom o funkcioniranju EU-a.

Ipak, u dijelu odgovora su napomenuli kako svaka mjera države članice kojom se odstupa od slobode pružanja usluga mora biti "popraćena analizom proporcionalnosti" i "konkretnim dokazima kojima se njezini argumenti mogu potkrijepiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se za taj dio odgovora Petir "zakačila" pa smatra da bi hrvatski pjevač pravdu mogao tražiti pred nadležnim tijelima Austrije i Slovenije.

"Iz odgovora EK je jasno da bi Marko Perković Thompson kao državljanin Republike Hrvatske trebao biti zaštićen svim pravima koja uživaju svi građani EU-a, a kako tome nije slučaj, zbog nepoštovanja njegovih prava može pred nadležnim tijelima Austrije i Slovenije pokrenuti pravno odgovarajući postupak", rekla je Petir u izjavi za spomenuti list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevač se još nije očitovao o mogućnosti koju mu je predložila eurozastupnica Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo