Dubrovčanin zmiju našao u ladici stola

1.8.2012.
13:36
VOYO logo

"Nezapamćene su vrućine izvukle na površinu zemlje brojne zmije kojima deponij na Grabovici odgovara i zbog mogućnosti sigurne prehrane. Doslovce, zmija ima na svakom koraku i naši radnici koji su zaduženi za deponij moraju dobro paziti da ne zgaze neku zmiju i da ih te zmije ne ugrizu.

Poseban je problem činjenica da na Grabovici nema električne struje te u kućici koju stražari koriste nema mogućnosti za ugradnju klima-uređaja, ali ni za postavljanje običnog hladnjaka u kojem bi se čuvale doze seruma protiv zmijskog otrova za slučaj uporabe kod ugriza zmije", kaže za Slobodnu Dalmaciju direktor JP Čistoća iz DubrovnikaPero Kaciga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poskok ili 'obična zmija'

Za sada zmije tjeraju paljenjem sumpora. Do sada su potrošili 50 kilograma a, kaže Kaciga, isplatilo se jer se ova mjera pokazala vrlo učinkovitom. Ipak, jedna zmija se nedavno "provukla" i skrila u – ladicu čuvarovog stola. Navodno, to ipak nije bio poskok, ali je čuvar bio jednako neugodno iznenađen. Uz to, tvrde njegove radne kolege, u trenutku otvaranja ladice stražar baš i nije imao vremena da se uvjeri je li to otrovnica ili "obična" zmija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo