PERNAR OPET LUDUJE U SABORU: / Napadao HNB, prozivao medije, masone, Sotonu i 'hohštaplera u jacuzziju'

Image
3.11.2016.
13:47
VOYO logo

Saborski zastupnici danas su u polupraznoj sabornici raspravljali o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kojim Most traži da se kontrolira rad i potrošnja sredstava u toj banci, piše Dnevnik.hr

Među najglasnijima ponovno su bili iz Živog zida čiji je Branimir Bunjac imao vrlo slikovit prijedlog. "HNB-u ne treba revizija već u njega trebaju ući DORH i specijalci da provjere što se radilo posljednjih 20 godina. To je nevjerojatna saga o kriminalu i pitanje je koliko će nam vremena trebati da tu štetu saniramo, taman da i danas krenemo. Važno je kakvu politiku provodi HNB, a ne hoće li Vujčić ručati škampe ili pašta šutu", kazao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAPRAVIO SHOW IAKO NIJE ZA GOVORNICOM: Pernar je imao 'dobar' razlog zašto se kreveljio u Saboru

Image

NAPRAVIO SHOW IAKO NIJE ZA GOVORNICOM: Pernar je imao 'dobar' razlog zašto se kreveljio u Saboru

'Vas to gospodo ne brine jer je vama dobro. Dobro je i meni'

Nešto kasnije u raspravu se uključio i Ivan Pernar koji je isprva branio Most i Nikolu Grmoju prozivajući vlasnika HANZA medije Marijana Hanžekovića. "Čovjek je mason. Napadi Hanžekovića na Grmoju i Most dolaze iz same dubine pakla. To čudovište nema pravo nas maltretirati i navoditi nas na pogrešne stavove i mišljenja. Nevjerojatno je koliko često Marijan Hanžeković - taj delegat Sotone koji dolazi iz pakla dolazi na dnevni red u Saboru", kazao je Pernar na što ga je Jandroković zamolio da ne iznosi uvrede.

Pernar se potom okrenuo temi i "udario" po HNB-u . "Ovaj zakon omogućit će ulazak revizije u HNB, ali neće nam omogućiti da smijenimo guvernera. Guverner je sveta krava jer je on u službi stranih centara moći. Dok ne shvatimo kome je sve država dužna mi njome ne možemo upravljati. Naš javni dug raste iz dana u dana i mi ga vratiti ne možemo. Kako vraćamo dug, uzimamo nove kredite i on raste", kazao je Pernar dodajući kako ministar financija krpa dug stvarajući novi na što nema odgovora u predloženom zakonu. Pritom je naznačio da se sve slama na malim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNB je mjenjačnica stranih banaka i dok je tome tako naša će država propadati. Vas to gospodo ne brine jer je vama dobro. Dobro je i meni, ali pravo pitanje nije kako je nama saborskim zastupnicima već 4,1 milijun građana. Mi bismo se pobunili tek kad bi se izvlačile slamke tko mora izaći iz Sabora ili kada bi nam se smanjivale plaće. Sit gladnom ne vjeruje", kazao je Pernar te nastavio pričati o zaposlenicima HNB-a: "Oni idu u jacuzzije, na bazene u Sheratonu i ne zanima ih što se događa u državi. Hohštapleri iz HNB-a žive kao bubrezi u loju nesvjesni ljudi koji prose na cesti i kopaju po smeću".

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Grmoja Marasu: Mi si ne umišljamo da možemo biti ministri bez dana u realnom sektoru

O HNB-u su se koplja lomila i između Nikole Grmoje te SDP-ovog Gordana Marasa, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most se poziva na istraživanje da je HNB među najnetransparentnijim središnjim bankama, ali ne navode izvor istraživanja. Možda su ga radili Grmoja i Bulj", komentirao je SDP-ov Gordan Maras, dodajući da ministri gospodarstva i financija, Martina Dalić i Zdravko Marić "uzimaju novac ugostiteljima".

"Mi sebi ne umišljamo da možemo analizirati transparentnost HNB-a kao što si ne umišljamo da možemo biti ministri poduzetništva bez dana iskustva u realnom sektoru", kazao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo nastavite biti skromni. Vi ste skroman čovjek, to se vidi na vama. I nemojte vjerovati svemu što pročitate na portalima, a rado ću vam proslijediti svoj životopis", kazao je potom Maras dodajući da ipak podržava izmjene.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo