'AFERA ZAMBIJA' / Pernar Grliću Radmanu: 'Ako ćeš vršiti pritisak na zambijsko pravosuđe i tebe ću prijaviti'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Bivši saborski zastupnik javio se zambijskoj policiji vezano za slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom. Nakon toga stigla mu je kaznena prijava pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, zbog čega je odlučio vratiti istom mjerom

14.2.2023.
13:42
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Ivan Pernar danas je točno u podne podnio četiri kaznene prijave - protiv pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Vesne Ljubičić, protiv saborske zastupnice Sandre Benčić, protiv svih državljana RH koji su posvojili djecu iz DR Konga te sudaca koji su ovjeravali i potvrđivali posvajanja.

Podsjetimo, bivši saborski zastupnik javio se zambijskoj policiji vezano za slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom. Nakon toga stigla mu je kaznena prijava pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, zbog čega je odlučio vratiti istom mjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je ispred zgrade DORH-a održao presicu za medije.

Prije nekoliko dana uputio se u Beograd u ambasadu DR Kongo kako bi se uvjerio u valjanost papira o posvajanju. Smatra da samo dokazivanje valjanosti dokumenata tjera na sumnju, jer ako su dokumenti ispravni, nitko nema potrebu "dokazivati autentičnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu će autentičnost dokazivati DORH, odnosno USKOK. Nakon što sam digao prijavu protiv osmorke u Zambiji, uspaničili su se mnogi duhovi, a jedan od njih je i onaj Višnje Ljubičić. Kada me ona prijavila odlučio sam istjerati istinu do kraja", rekao je.

Image
SLUČAJ KONGO /

Doznajemo: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova danas će kazneno prijaviti Pernara

Image
SLUČAJ KONGO /

Doznajemo: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova danas će kazneno prijaviti Pernara

U ambasadi su mu navodno rekli kako ne ovjeravaju potvrde, te da je u DR Kongo već godinama zabranjeno posvajanje stranih državljana iz njihove države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opravdano sumnjam da su počinili sva kaznena djela krivotvorenja službene isprave. Inače pozivam posvojitelje da u trenutku, kad dođe istraga do njih, da ne pristanu biti naivne žrtve i da se zapravo nagode s USKOK-om i dobiju status svjedoka pokajnika i neka onda opišu detaljno kako je lanac išao", rekao je.

Dotaknuo se činjenice da je u Kongu zabranjeno posvajanje transrodnim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noa Kraljević ne skriva podatak da je transrodan. Napravio je dokumentarni film o svojoj tranziciji iz žene u muškarca. Tomašević i Možemo govorili su prvo da nikog ne znaju, a onda i da nisu krivi, Tomašević glumi da ne poznaje Nou, dok zapravo živi par kuća od njega, dakle sprječavaju da se sazna istina", rekao je.

Spomenuo je kako anonimna prijava nije bila od njega, ali ga je potaknula na prijavu da zambijsko pravosuđe čuje istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su bilo koji članovi druge stranke u zatvoru, slučaj Kongo bi se zvao afera Kongo, ali budući da su Možemo! miljenici javnosti, ispadaju žrtve slučaja", rekao je

Dodao je i kako svaki savjestan roditelj ne bi ostavio u Zambiji djecu za koju tvrdi da su njegova, te spomenuo ministra Grlića -Radmana i prijetio kako će i njega prijaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Urgira se na ministarstvo vanjskih poslova da izvrši pritisak na zambijsko pravosuđe. Govorim Grliću- Radmanu, ako ćeš vršiti pritisak na zambijsko pravosuđe i tebe ću prijaviti. Ovo vama ne treba, pustite "Možemovce" neka lažu kao i Tomašević da ih ne zna, pa šalje srčeka na Facebooku, to nije vaš problem", zaključio je.

Na kraju je, na pitanje jedne žene je li ovo njegov način da dođe ponovo do sabora, odgovorio da ako "građani žele istinu u Saboru, onda ovo je način da se on ponovo tamo i vrati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo