KOMENTIRAO I DVOJEZIČNE PLOČE / Penava uoči Dana sječanja pozvao Plenkovića i Milanovića na pomirenje: 'Vukovar je daleko iznad relacije bilo koje dvije osobe'

Image

Komentirao je (ne) dolazak članova SDSS-a te je kazao kako su dobrodošli i pokloniti se žrtvi Vukovara. 'Ali da bi došli u Vukovar ne mogu doći 17. studenog u taj isti Vukovar i baciti vijence za nekakve imaginarne srpske žrtve', naglasio je Penava

11.11.2022.
20:12
VOYO logo

Program za Dana sjećanja u Vukovaru je i službeno objavljen, a opcija dviju kolona, uvjeravaju svi glavni akteri, ne postoji ni u primisli. I gradonačenik Vukovara Ivan Penava ističe da su dobrodopli svi. Ipak, predsjednik Milanović  na Dan sjećanja ide u Škabrnju.

"Ako hoćete biti naivni i vjerovati da bi ipak značaj i težina Vukovara dominirala nad njihovim međusobnim odnosima i relacijama i u tom kontekstu želim im poslati poruku da je Vukovar daleko iznad relacije bilo koje dvije osobe pa čak i predsjednika i premijera. Mislim da su nam to demonstrirali posljednju godinu", rekao je Penava za Danas RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik kaže da su obojica i premijer i predsjednik dobrodošli te da su si trebali pružiti ruku. "Uvažavam i to da se uvijek netko treba pojaviti i u nama prijateljskoj općini Škabrnja i to je istina", dodao je.

Image
'JA UGLAVNOM ČITAM PRIČE DJECI' /

Plenković opleo po Milanoviću: 'Stalno izvrće tezu o Agrokoru, kao pravnik bi trebao znati bolje'

Image
'JA UGLAVNOM ČITAM PRIČE DJECI' /

Plenković opleo po Milanoviću: 'Stalno izvrće tezu o Agrokoru, kao pravnik bi trebao znati bolje'

'Mogu se pokloniti Vukovaru, ali ne i bacati vijence za imaginarne srpske žrtve'

Komentirao je (ne) dolazak članova SDSS-a u Vukovar te je kazao kako su dobrodošli i pokloniti se žrtvi Vukovara. "Ali da bi došli u Vukovar ne mogu doći 17. studenog u taj isti Vukovar i baciti vijence za nekakve imaginarne srpske žrtve", naglasio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče dvojezičnih ploča u Vukovaru, Penava kaže, da vjeruje će na sjednici gradskog vijeća u drugoj polovici prosinca biti donesen novi statut Grada te kada bude donesen biti će upućeno svim institucijama da natpisi u gradu trebaju biti napisani na latiničnom pismu i hrvatskom jeziku.

"Nakon donošenja te točke očekujem da nas svi drugi puste na miru i da zajedno s pripadnicima iz srpske nacionalne manjine krenemo graditi zajednički suživot iz onog vremena gdje smo stali iz 2013. godine pa na dalje", zaključio je vukovarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo