NE RADE SVE KINEZI. NAŽALOST / Kad ćemo se voziti Pelješkim mostom? On je gotov, ali se na drugom dijelu priče nižu problem za problemom...

Čelične konstrukcije očekuju se sredinom siječnja, a njihova montaža trebala bi trajati dva do tri mjeseca

15.12.2021.
22:33
VOYO logo

Iako je Pelješki most gotov još uvijek ostaje nepoznanica kada će se moći prijeći preko njega.

Na tri od četiri dionice pristupnih cesta na Pelješcu sve ide kako bi trebalo; uređuju se tuneli, dovršavaju vijadukti i asfaltiraju ceste, no na jednoj se nižu problemi. Radi se o najkompleksnijem dijelu stonske obilaznice, cesti između čvora Prapratno i čvora Doli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kašnjenje je u ovom trenutku oko tri mjeseca'

RTL Danas doznao je da radovi na mostu Ston kasne zbog poteškoća s dovozom čeličnih konstrukcija koje još uvijek leže u splitskom brodogradilištu. Elementi su trebali stići još u listopadu.

Image
ASFALTIRANJE, VJETROBRANI... /

Pelješki most uskoro je gotov, ostalo je još samo malo: 'Te neke stvari su u ovom razdoblju u Božjim rukama'

Image
ASFALTIRANJE, VJETROBRANI... /

Pelješki most uskoro je gotov, ostalo je još samo malo: 'Te neke stvari su u ovom razdoblju u Božjim rukama'

"U ovom trenutku kašnjenje je oko tri mjeseca. Ne možemo u ovom trenutku reći koliko će ukupno biti, zbog toga što to ovisi o dopremi tih elemenata najmu barže za što još uvijek nemamo točan datum dolaska", rekao je za RTL Danas Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelične konstrukcije očekuju se sredinom siječnja, a njihova montaža na četiri metra visine trebala bi trajati dva do tri mjeseca, ukoliko to dopuste vremenski uvjeti.

Posebni vremenski uvjeti

"Ne smije biti kiše i isto tako vjetar ne smije prelaziti granicu od pet metara po sekundi. Nije baš veliki broj dana, pogotovo u zimskom periodu, koji su takvi tako da ćemo se morati prilagođavati iz dana u dan vremenskim uvjetima i osiguravati izvođenje montaže u kojima to vremenske okolnosti dozvoljavaju", kazao je inženjer na gradilištu tvrtke AVAX, Ivo Mušura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se na ovaj projekt čekalo 30 godina, kašnjenje od nekoliko mjeseci ne smeta ni onima koji će od njega imati koristi. Kašnjenje neće poremetiti ni puštanje mosta u promet koji bi u siječnju trebao biti dovršen. Rok do kraja lipnja će se ispoštovati na 24 od 32 kilometra pristupnih cesta.

S obzirom na kašnjenje, posljednjih osam kilometara bit će gotovo nakon ljetne sezone. A nakon što Brodosplit elemente dopremi u Ston bit će poznato do kada će se Avaxu produljiti rok za posljednju dionicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo