Pazite gdje štedite! Država ubuduće neće 'krpati' propale banke

Prva točka na dnevnom redu izvanredne sjednica Sabora je Zakon o kreditnim institucijama. Zakonom se štite zviždači tako što će HNB omogućiti pouzdan način dojave o kršenju propisa.

18.12.2013.
7:44
VOYO logo

- Nakon jučerašnjeg iznenadnog HDSSB-ovog povlačenja potpore za izglasavanje izmjena Ustava, bez koje vladajući nemaju potrebnu dvotrećinsku većinu, prijedlog izmjena skinut je s dnevnog reda izvanredne sjednice Sabora.

Sjednica je nastavljena uvrštavanje novih točaka dnevnog reda, zbog čega je stanku zatražio HDZ. Argumentaciju je iznio Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez ikakvog razloga da se uvrštava kao razlog za sazivanje izvanredne sjednice. Dakle i jedan i drugi su opet smokvin list da bi se prikrilo da se izvanredna sjednica saziva isključivo zbog ustavnih promjena, a na kraju o ustavnim promjenama nećemo raspravljati na izvanrednoj sjednici Sabora. To stvarno pokazuje jednu krajnju neozbiljnost i neodgovornost prema hrvatskim građanima", rekao je Šuker.

Banke će se 'čuvati' svojim novcem

Prva točka na dnevnom redu izvanredne sjednica Sabora je Zakon o kreditnim institucijama.Planira se i uvođenje zaštitnih slojeva kapitala koji kreditne institucije čuvaju od šokova koji se pojavljuju u poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost je da će se banke čuvati svojim novcem i novcem vjerovnika, što je po premijeru Zoranu Milanoviću puno bolja opcija nego do sada, kada su propale banke financirali porezni obveznici.

"Ulaganje u banke koje loše posluju i da na kraju dobiješ sav novac natrag s kamatom, a onaj tko je bio manje pametan od tebe i štedio u banci koja je konzervativnija i odgovornija, taj ispada naivčina? Ovo je puno bolji sustav", poručio je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo